Alistair Overeem: De UFC betaalt tenminste, andere promoties niet

Alistair Overeem

Image Credit: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

De Demolition Man werd altijd betaald door deUFC, maar dat gold niet voor elke promotie waarvoor hij vocht.

Een van de grootste klachten van zowel fans als jagers is het uitbetalingspercentage van UFC. Met vechters GoFundMes instellen en de huidige zwaargewicht kampioen die beweert dat hij moetgeld lenen om rond te komen, hebben critici van de beloning van vechters de afgelopen maanden veel munitie gehad.

Voormalig UFC-mededinger Alistair Overeem leeft mee met de atleten, maar zegt dat de promotie haar atleten in ieder geval betaalt waarvoor ze gecontracteerd zijn. Hij ging dieper in op een recente aflevering van Chris Weidman's Zal niet terugdeinzen podcast .

… Sommige promoties betalen niet … dus in dat opzicht betaalt UFC altijd hun rekeningen. Er is een discussie over de beloning van vechters. Weet je, ik begrijp het. Maar ze betalen. Andere promoties betalen niet.

Alistair OVereem na het winnen van de 2010 K-1 Grand Prix

Alistair Overeem poseert met een cheque na het winnen van de K-1 Grand Prix Foto via FEG Inc

In 2010 keerde Overeem terug naar zijn roots in het kickboksen en won hij de K-1 Grand Prix. Volgens The Reem heeft hij, meer dan tien jaar later, een aantal van de besten ter wereld verslagen op een enorm podium, maar hij is nog steeds niet betaald voor zijn run door het toernooi.

Nou, ze [UFC] zijn absoluut enorm, toch? – De grootste MMA-promotie. Maar, weet je, als ik naar de andere promoties kijk, oké, K-1 heeft me mijn prijzengeld niet betaald. Dat is veel geld. Die cheque van $ 400.000, dat hebben ze nooit overgemaakt.

Na bijna een decennium bij de UFC werd Overeem vrijgelaten nadat hij eerder dit jaar verloor van Alexander Volkov. In de zomer werd bekend dat de Nederlandse spits was teruggekeerd naar het kickboksen, dit keer onder de vlag van Glory. Hij zou vorige week een ontmoeting hebben met Rico Verhoeven, maar een blessure dwingt hem van de wedstrijd af.