Bekijk: Top 10 Strawweight-inzendingen in de UFC-geschiedenis

  Jessica Andrade, UFC
MMA-gevechten

Zhang Weili's recente inzending van Carla Esparza bij UFC 281 zette de promotie ertoe aan om de beste strogewicht-inzendingen af ​​te tellen.

De strawweight-divisie heeft enkele van de meest indrukwekkende vechters ter wereld voortgebracht UFC , inclusief Weili en voormalig kampioen Rose Namajunas . De divisie heeft sinds de aanvang van de gewichtsklasse te maken gehad met zowel wilde knock-outs als indrukwekkend worstelen.

Er zijn veel indrukwekkende inzendingen geweest in de geschiedenis van de divisie, hoewel de UFC 10 finishes boven de rest ziet.

Laten we eens kijken naar de Top 10 strogewicht inzendingen van de UFC.

Maryna Moroz vs. Joanne Hout (2015)

Maryna Moroz zette UFC-veteraan Joanne Wood vast in een akelige armbar tijdens hun wedstrijd in april 2015.

De twee strogewichten gingen heen en weer op de voeten in de eerste minuten voordat Moroz het gevecht naar de grond verplaatste. Terwijl hij ondersteboven lag, slaagde Moroz erin om vanuit een onwaarschijnlijke hoek een armbar te onderwerpen.

In die tijd was dit de overwinning van Moroz van zes keer op rij om ongeslagen te blijven in haar carrière.

Rose Namajunas vs. Angela Heuvel (2015)

Namajunas wikkelde Angela Hill als een rugzak om een ​​snelle inzending bij UFC 192 te verdienen.

In de eerste ronde van het gevecht kreeg Namajunas Hill's rug vast na een korte opvallende uitwisseling. Hill was niet in staat om de opmars van Namajunas af te slaan omdat ze last had van een staande achterwaartse vernauwing.

Hill leek meerdere keren te tikken voordat de scheidsrechter tussenbeide kwam, wat haar nog erger maakte en haar bewusteloos maakte.

Polyana Viana versus Mallory Martin (2021)

Polyana Viana verhinderde de poging van Mallory Martin om op de top te klimmen en zette haar vast in een armbar voordat er mogelijk schade was aangericht.

Viana en Martin vochten bij UFC 258, waarbij Viana een 'Performance of the Night'-bonus verdiende met de overwinning. Slechts enkele minuten na het gevecht veranderde ze een negatief in een positief met een indrukwekkende armbar.

Viana versloeg eerder deze maand voor het laatst Jinh Yu Frey.

Emily Whitmire vs. Alexandra Alba (2019)

waaierzijdig

Emily Whitmire stond Aleksandra Albu niet toe om weer op de been te komen en bewaarde haar in plaats daarvan in een brute achterwaartse naakte wurging.

Whitmire maakte haar tweede UFC Strawweight-optreden tegen de stoere Albu, op een kaart met als headliner Francis Ngannou en Kaïn Velasquez. Nadat Albu had geprobeerd Whitmire naar de grond te lokken, probeerde ze weer overeind te komen voordat Whitmire werd neergehaald en stikte.

Whitmire heeft sinds september 2021 niet meer gevochten en heeft er drie op rij verloren.

Loopy Godinez tegen Silvana Gómez Juárez (2021)

Loopy Godinez pakte haar eerste UFC-overwinning op spectaculaire wijze tegen Silvana Gómez Juárez.

Godinez wiegde Juárez van haar rug voordat Juárez probeerde eruit te komen. Dit zou kostbaar blijken te zijn, aangezien Godinez de overwinning behaalde met een snelle armbar.

Godinez heeft twee van zijn laatste drie gevechten gewonnen en zal proberen terug te keren in de winstkolom na een verlies tegen Angela Hill tijdens UFC San Diego.

Rose Namajunas vs. Michelle Waterson (2017)

Namajunas ving de gevaarlijke aanvaller Michelle Waterson met een wilde trap op het hoofd voordat ze haar in de val lokte met een achterwaartse vernauwing.

Namajunas en Waterson, destijds twee van de meest veelbelovende strogewichten, hadden een competitieve eerste ronde van hun gevecht. Het tij keerde in het voordeel van Namajunas toen een hoofdschop gelijk landde, waardoor Waterson vloog voordat hij de inzending op de grond kreeg.

Namajunas zal proberen de strogewichttitel terug te winnen na het verlies van Carla Esparza op UFC274 .

Jessica Penne vs. Karolina Kowalkiewicz (2021)

Voormalig UFC-titeluitdager Jessica Penne pakte haar eerste winning streak sinds 2014 met een wrede armbar tegen Karolina Kowalkiewicz.

Kowalkiewicz probeerde Penne van de voeten te slaan in een poging om aan de armbar te ontsnappen. Maar Penne liet zich niet afschrikken, want uiteindelijk kreeg ze Kowalkiewicz op de grond voordat ze haar dwong te tikken.

Penne zou vorige maand het opnemen tegen Tabatha Ricci, maar haar volgende gevecht moet nog worden bepaald.

Carla Esparza versus Rose Namajunas (2014)

Esparza sloot haar opmerkelijke verhaal af op De ultieme vechter 20 door Namajunas in de finale in te dienen.

Esparza, een van de beste grapplers in de UFC, overleefde het vroege opvallende succes van Namajunas door het gevecht naar de mat te krijgen. Het zou niet lang duren voordat Esparza de tap en de TUF 20-titel binnenhaalde.

Esparza's tweede stint als kampioen in het strogewicht kwam tot een abrupt einde met haar recente verlies tegen Zhang Weili op UFC281 .

Cory McKenna vs. Miranda Griffel (2022)

Cory McKenna veranderde een tweeledige takedown in een von-flue-choke om haar tweede UFC-overwinning in augustus te behalen.

McKenna versloeg Miranda Granger slechts enkele seconden in de tweede ronde. Terwijl Granger zelf probeerde te stikken, stapte McKenna er snel uit en kreeg de zeldzame von-flue voor de overwinning.

McKenna staat op 2-1 sinds hij tekende bij de UFC na een Dana Wit 's Contender-serie contractwinst in 2020.

Jessica Andrade versus Amanda Lemos (2022)

De bovenste plek op de lijst gaat naar Andrade, die de eerste staande arm-driehoeksvernauwing in de UFC-geschiedenis uithaalde.

Andrade stond in april tegenover Amanda Lemos tijdens een UFC Fight Night-hoofdevenement. Het duurde minuten voordat Andrade zichzelf opnieuw voorstelde aan de strogewichtdivisie terwijl ze Lemos in de val lokte om zich snel te onderwerpen.

Andrade neemt het op tegen voormalig titeluitdager Lauren Murphy in een vlieggewichtgevecht tijdens UFC 283.

Bekijk de volledige UFC top strogewicht inzendingen compilatie hier .

0 reacties

Ben Askren beschrijft 'Missing Out' op zijn beste jaren

Patricky Pitbull wachtte meer dan 5 uur op hechtingen na het verlies van Bellator 288

Dan Hooker herinnert zich dat 'Superfan' met pizza naar CKB House kwam

Power Rangers-acteur & MMA-vechter, Jason David Frank Dood, 49 jaar