Bellator kondigt Kimbo Slice vs. Ken Shamrock aan voor 20 juni

bellator kimbo slice vs ken shamrock

BellatorMMA heeft vandaag het eerste gevecht voor Kimbo Slice in de promotie aangekondigd.

In wat een strijd zou zijn die in 2008 zou plaatsvinden totdat een bizar ongeluk ertoe leidde dat het gevecht op de dag van de show werd geannuleerd, zal Kimbo tegenover de kooi vanUFCHall Of Famer Ken Shamrock.

Bellator kondigde de Kimbo-Shamrock-wedstrijd aan voor hun Bellator MMA: Unfinished Business-evenement op 20 juni, dat plaatsvindt in het Scottrade Center in St. Louis en live en gratis wordt uitgezonden op Spike TV.

Hieronder vindt u het officiële persbericht dat Bellator vandaag heeft uitgebracht:

Twee van de grootste supersterren van MMA ontmoeten elkaar op 20 juni

SANTA MONICA, Californië (26 februari 2015) – Op 4 oktober 2008 beroofde een bizar ongeluk de MMA-wereld van een van de meest verwachte gevechten in de geschiedenis van de sport. Op 20 juni zal Bellator MMA dat onrecht rechtzetten.

Straatvechtlegende en YouTube-sensatie Kimbo Slice en Ken Shamrock, 's werelds meest gevaarlijke man, zijn overeengekomen om hun rivaliteit te vernieuwen en zullen elkaar nu ontmoeten in het hoofdevenement van Bellator MMA: Unfinished Business, dat plaatsvindt in het Scottrade Center van St. Louis en wordt live en gratis uitgezonden op Spike TV.

Aanvullende informatie, waaronder ticketprijzen en een verkoopdatum, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ik herinner me hoe opgewonden ik was toen dit gevecht oorspronkelijk werd aangekondigd en hoe teleurgesteld ik was toen het op dat moment niet tot wasdom kwam, zei Bellator-president Scott Coker. Ik ben erg blij dat we dit hebben kunnen samenstellen, want ik weet dat deze jongens nog veel onafgemaakte zaken hebben te regelen, en als ze dat doen, zal het iets speciaals zijn.

De twee supersterren speelden elk een prominente rol in de twee meest bekeken MMA-wedstrijden in de Amerikaanse televisiegeschiedenis, aangezien Slice's overwinning op James Thompson in 2008 een hoogtepunt bereikte met een opmerkelijke 7.281 miljoen kijkers, en Shamrock's gevecht met Tito Ortiz in 2006 6.524 miljoen kijkers opleverde.

Slice vocht ook in de derde meest bekeken wedstrijd, aangezien zijn gevecht met Seth Petruzelli - die Shamrock die avond in 2008 verving - 6,451 miljoen kijkers opleverde.

Slice en Shamrock zouden oorspronkelijk in 2008 vechten, maar in een van de meest bizarre incidenten in de MMA-geschiedenis liep Shamrock een snee in zijn oog op tijdens de warming-up voorafgaand aan het gevecht en werd hij enkele uren voordat het begon niet in aanmerking genomen voor de wedstrijd.

Voor Slice biedt een kans om de matchup opnieuw te bezoeken de mogelijkheid om de geschiedenis te herschrijven.

Ken Shedrack, ik ben je deze klootzak schuldig, zei Slice. Niet meer rennen! Niet meer verstoppen!

Ondertussen is Shamrock een MMA Hall of Famer en meervoudig wereldkampioen die universeel wordt erkend als een echte pionier van de sport. Shamrock concurreert professioneel sinds 1993 en heeft gevochten tegen de absoluut grootste namen in de geschiedenis van MMA, waaronder Rich Franklin, Don Frye, Royce Gracie, Matt Hume, Ortiz, Bas Rutten, Kazushi Sakuraba en Dan Severn, en vele anderen.

Nu in de nadagen van zijn carrière, gelooft Shamrock dat zijn gedrevenheid en vastberadenheid hem in de beste vorm van zijn carrière hebben gebracht.

Ik ben terug, zei Shamrock. Het is goed om weer op te treden voor mijn fans. Ik voel me geweldig, en mijn gezondheid is geweldig. Leeftijd mag nooit een factor zijn als een atleet gezond is, in topvorm is en de drive heeft om door te gaan met sporten. Ik stop met vechten wanneer ik dat wil.

En voor Shamrock is de frustratie van die bizarre nacht van 2008 jarenlang blijven hangen. Nu is een kans om te bewijzen dat hij degene zou zijn geweest met zijn hand opgestoken.

Kimbo Slice en ik hebben nog wat onafgemaakte zaken, zei Shamrock. Ik ben een vechter - dat is wie ik ben. Vechten heeft me altijd gesterkt. Geef nooit op.