Beyond Scary: Francis Ngannou's streven naar HW GOAT-status (2019)

Francis Ngannou

Image Credit: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Aangezien het volgende hoofdartikel in 2019 werd gepubliceerd,Francis Ngannouheeft nog twee opmerkelijke KO's aan zijn cv toegevoegd: eerst over ervaren kickbokser Jairzinho Rozenstruik in mei 2020 en daarna natuurlijk over Stipe Miocic om deUFCkampioenschap in 2021. Vanavond krijgt hij de kans om nog een andere naam toe te voegen aan zijn indrukwekkende cv: de ongeslagen technicus Ciryl Gane.

Het volgende hoofdartikel wordt u aangeboden in het originele, ongewijzigde formaat, met dank aan The MMA News Archives.[OORSPRONKELIJK GEPUBLICEERD 30 JUNI 2019, 11:00 AM]

Oké, het is tijd om over Francis Ngannou te praten.

Gisteravond in het hoofdevenement vanUFC Minneapolis, Francis Ngannou deed het opnieuw. Hij versloeg een elite zwaargewicht in de allereerste ronde zonder een zweet te breken. In de nasleep zongen fans, commentatoren en medialeden dezelfde refreinen: retorisch vragend hoe eng Ngannou is of hem rechtstreeks uitroepen als een van de engste mensen op aarde. Vooral dat laatste is een grote lof, maar op de een of andere manier doet het Ngannou en zijn prestaties nog steeds te kort.

ik kwam een ​​tegen enge statistiek na het sluiten van UFC Minneapolis: vier minuten en vier seconden. Dat is de totale gevechtstijd voor de overwinningen van Ngannou voorbijKaïn Velasquez, Curtis Blaydes (rematch),Junior dos Santosen Alistair Overeem. Francis Ngannou is slechts één keer gedropt in zijn UFC-carrière, en dat was gisteravond door een beenschop. Hij heeft ook 10 knock-outs en telt in zijn carrière 17-fight-carrière. Dat is meer dan eng. Het is grootsheid. Laten we het noemen wat het is.

De term eng moet worden vervangen door geweldig of, beter nog, een perfecte hybride tussen de twee: dominant. Omdat we op een punt zijn dat we deze man niet als deze speciale attractie kunnen blijven factureren. We moeten hem beschouwen als een van de grootste zwaargewichten aller tijden.

Ik snap het. Dat zal veel mensen doen huiveren. Hij is niet de meest geliefde en ook niet goed afgerond, maar de feiten liegen niet. Het algemene UFC-resumé van de man, inclusief het kaliber van tegenstanders, methoden van overwinningen en vechttijd, is aantoonbaar al beter dan dat van iemand anders, maar ik begrijp dat een wereldtitel nodig is om in het gesprek van GEITEN in jouw divisie te zijn.

Nou, ik heb nieuws voor je. Als Francis Ngannou ofwel Stipe Miocic verslaat (zijn verlies terugkrijgen tegen een man die velen beschouwen als de HW GOAT) of Daniel Cormier (een man die velen hebben in hun algemene GOAT-gesprekken), dan strikt gebaseerd op cv, wat over het algemeen is hoe het publiek beoordeelt GOAT praat, dan zou hij op basis van die statistieken de grootste UFC-zwaargewicht aller tijden zijn.

Als je alleen objectief naar de gegevens kijkt, zou het niet eens echt in de buurt komen. Sommigen zullen wijzen op de prestatie/het verlies van Derrick Lewis. Maar dat overschaduwt op geen enkele manier alles wat Ngannou heeft gedaan zoals het is, laat staan ​​of hij Miocic of Cormier verslaat. Wiki gewoon het cv van deze man met tegenstanders, methoden van overwinning en vechttijd, en vervang Francis Ngannou door de naam Cain Velasquez of Stipe Miocic, en er zou vrijwel geen druk meer zijn op waar deze man staat.

Ten slotte, zelfs als we de beste jager en de beste jager willen samensmelten en alleen maar naar zijn vaardigheden kijken, als ik een controller oppak en Mortal Kombat begin te spelen, en ik blijf exact dezelfde manoeuvre herhalen, consequent de beste spelers verslaan de wereld rond in seconden en met elke keer een volle energiebalk, sorry, ik ben een elitespeler van dat spel, of ik nu wel of niet een breed arsenaal aan zetten heb. En als ik daarna de nummer 1 van de wereld zou worden, dan zou ik je uitdagen om een ​​betere speler te noemen dan ik die ooit geleefd heeft.

Welnu, als Francis Ngannou Stipe Miocic of Daniel Cormier verslaat om nummer 1 te worden, dan is dat precies de uitdaging die ik namens hem zal aangaan bij het aflopen van de lijst met zwaargewicht GEITEN. Francis Ngannou is inderdaad eng. Dit verhaal dat aan hem is gehecht, is waar. Maar het is ook beperkend. Zijn verdedigende voetenwerk is meer dan eng. Zijn afstandscontrole is meer dan eng. Zijn counterstrike timing is meer dan angstaanjagend. Zijn nauwkeurigheid is meer dan eng. De man is niet alleen macht. Hij is een dodelijke spits, een atleet en een man die het respect verdient op basis van objectieve feiten en verdienste als een man die een kampioenschapsoverwinning verwijderd is van de grootste UFC-zwaargewicht aller tijden.

En de waarheid is dat dat veel mensen bang maakt.