Conor McGregor spreekt oude man toe in bar in Dublin

Conor McGregor

Beeldcredits: TIMOTHY A. CLARY/AFP/Getty Images

Conor McGregordomineert de laatste tijd de MMA-koppen zoals hij vaak doet. Het was echter niet bepaald goed nieuws. Onlangs opgedoken video van McGregoreen oudere man slaannadat hij naar verluidt een shot van zijn Proper No. Twelve whisky had geweigerd.

De reacties uit de MMA-wereld zijn talrijk. Eerst,Dana Whitegewogen enGeorge Masvidaldeed het ook. De gehate rivaal van McGregorKhabib Nurmagomedovbood zijn eigen afschuw en verbazing aan.Joe Rogansprak onlangs ook over de kwestie. Ten slotte sprak de oudere man die door McGregor werd geslagen, over het incident en noemde hem een...'pesten met geld.'Schoonmaak

Nu heeft McGregor het probleem eindelijk zelf aangepakt. in een exclusief interview met ESPN's Ariel Helwani vandaag (donderdag 22 augustus 2019), noemde McGregor het incident, als een dolk in mijn hart. Hij kwam duidelijk over de aanval en gaf toe dat hij ongelijk had:

Ik zat fout, zei McGregor. Die man verdiende het om van zijn tijd in de kroeg te genieten zonder dat het zo eindigde. … Ik probeerde het goed te maken en ik heb het toen goedgemaakt. Maar het maakt niet uit. Ik zat fout.

Excuses aan alle betrokkenen

McGregor verontschuldigde zich bij zijn familie en zijn vechtsportgenoten, eraan toevoegend dat hij niet echt was wie hij was:

Ik moet hier voor u komen en verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid nemen. Ik ben het verschuldigd aan de mensen die me hebben gesteund, ik ben het verschuldigd aan mijn moeder, mijn vader, mijn familie, ik ben het verplicht aan de mensen die me hebben opgeleid in vechtsporten. Dat is niet wie ik ben. Dat is niet de reden waarom ik vechtsporten ben gaan beoefenen of vechtsporten ben gaan studeren. De reden dat ik erin stapte, was om me te verdedigen tegen dat soort scenario's.

De nationale politie van Ierland, de Gardai, bevestigde met ESPN dat ze het incident onderzoeken. De aanval vond plaats in The Marble Arch Bar op 6 april 2019. Maar welke mogelijke straf er ook zou volgen, McGregor zegt die te zullen accepteren. Hij gaf opnieuw toe dat het verkeerd was, vooral van een man in zijn prominente positie:

Wat er ook op mijn pad komt, ik zal het onder ogen zien, zei McGregor. Wat er ook op mijn pad komt, ik verdien het. Ik zal dit onder ogen zien, ik zal me er niet voor verbergen. Ik zat fout. Het was volkomen onaanvaardbaar gedrag voor een man in mijn positie.

Een verandering in gedrag?

McGregor dook toen in wat hij moest doen om deze spraakmakende uitbarstingen te vermijden, waarvan hij er de laatste tijd veel had. Hij zei dat hij kalm moet blijven voor de velen die tegen hem opkijken:

Ik moet gewoon stoppen met reageren op het aas, zei McGregor. Mensen proberen me in dingen te lokken. Ben ik de vis of ben ik de walvis? Ik moet kalm zijn, ik moet zen zijn. Ik moet het goede voorbeeld geven. Er zijn zoveel mensen die naar me opkijken. Hoe kan ik op deze manier reageren? Ik moet hier grip op krijgen en, zoals ik al zei, ik werk er heel hard aan om dit te doen.

Zal het niet allemaal verspillen

McGregor werd toen ongelooflijk openhartig door toe te geven dat hij ondanks al zijn rijkdom en succes zijn huidige levensstijl niet zou kunnen volhouden zonder te vechten. Hij wilde niet de stereotiepe prijsvechter worden die alle rijkdom die hij had vergaard verspilde:

Dus als ik deze kans voor me heb, als ik dit niet uitvoer en dit goed doe, laat dit dan gebeuren voor de kinderen van de kinderen van mijn kinderen, dan zullen al mijn successen, alles wat ik heb bereikt nietig zijn, zal voor mij zinloos zijn, zei McGregor. Ik moet dit goed doen en ik mag niet dat pad inslaan, het geschreven pad, het cliché van de jager die alles heeft en [het] ruïneert. Ik moet me bewust zijn van mijn verleden, van het verleden van andere individuen, en ervan leren en groeien en dat is wat ik doe.

McGregor zei de juiste woorden in dit interview, dat kan niet worden ontkend. De afgelopen twee jaar is hij echter betrokken geweest bij een groeiende lijst van gewelddadige incidenten buiten de kooi. Er was zijn beruchte dolly-aanval vóór april 2018UFC223, en ook de keer dat hij dit voorjaar de mobiele telefoon van een man in Miami zou hebben vernield.

Hij beweert dat hij weet dat hij de verkeerde weg inslaat, maar daden spreken meer dan woorden.

Zal Conor McGregor terugkeren naar zijn fan-favoriete positie van weleer na dit laatste incident?