Dana White: Peña/Nunes 2 wordt het grootste vrouwengevecht aller tijden

Amanda Nunes versterker Julianna Pe en Dana White

Amanda Nunes & Julianna Peña, Dana White (Image Credits: Carmen Mandato/Logan Riely/Getty Images)

UFCPresidentDana Whitegelooft dat de waarschijnlijke rematch tussen de onlangs gekroonde UFC Women's Bantamweight ChampionJulianna Penaen Amanda Nunes wordt het grootste vrouwengevecht aller tijden.

Het eerste gevecht maakte zeker aanspraak op een eigen prestatie, een van de grootste verstoringen in de UFC-geschiedenis. Op weg naar de confrontatie was Nunes de dominante kampioen in twee divisies die sinds 2014 niet meer had verloren, een overwinning van 12 gevechten had en de band van 135 pond vijf keer had verdedigd, een regeerperiode met overwinningen op Ronda Rousey en Valentina Sjevtsjenko.Maar dat deed er niet toe op Fight Night. In deUFC 269co-hoofdevenement, Peña bewees dat haar twijfelaars ongelijk hadden en schokte de wereld in de T-Mobile Arena in Las Vegas . Nadat hij de openingsronde had gehaald, zette The Venezolaanse Vixen het vuur hoger in de tweede, handelend met de Lioness op de been. Na Nunes pijn te hebben gedaan, dwong Peña haar op de grond en onderwierp haar, waarmee ze een gedenkwaardige underdog-triomf voltooide.

Wit heeft grote ambities voor de rematch

In de nasleep van het ongelooflijke resultaat waren alle drie de noodzakelijke partijen het er schijnbaar over eens dat een rematch de logische volgende stap is. Gezien haar lange en dominante heerschappij over de bantamgewichten tot 2021, lijkt het redelijk dat Nunes een onmiddellijke kans krijgt op verlossing. Na Dana White heeft bevestigd dat er een mogelijkheid is voor een rematch als ze het wil,de Braziliaan accepteerdevia een bericht op Instagram.

Met dat in gedachten is het logisch dat we Peña en Nunes in de eerste helft van 2022 weer tegenover elkaar in de Octagon zullen zien staan. Hoewel de meesten zullen verwachten dat de tweede aanval veel groter zal zijn dan de eerste gezien wat we zagen , gelooft de UFC-president dat het elk ander vrouwengevecht in de geschiedenis van de sport zal overtreffen.

De rematch van Peña met Nunes zal waarschijnlijk het grootste vrouwengevecht aller tijden zijn, White vertelde ESPN MMA's Brett Okamoto . Die rematch wordt het grootste vrouwengevecht aller tijden.

Die titel, zoals erkend door White, wordt momenteel gehouden door het UFC 193-hoofdevenement tussen Holly Holm en Ronda Rousey. De wedstrijd, een andere kanshebber voor de grootste overstuur aller tijden, zag The Preacher's Daughter de onverslaanbare uitstraling van Rousey beëindigen met een knock-out in de tweede ronde.

Hoe Ronda Rousey vs. Holly Holm WMMA voor altijd veranderde

Ronda Rousey, Holly Holm

Met 1,1 miljoen pay-per-view-aankopen staat het evenement ernaast UFC 207: Rousey vs. Nunes als een van de twee best verkochte evenementen met als headliner vrouwelijke vechters in de UFC. Desondanks houdt White vol dat Peña vs. Nunes 2 in alle opzichten groter zal zijn.

Op elke manier dat het het kan verslaan, zal het dat doen. ik denk het niet. Ik weet het. Het zal die strijd verpletteren.

Met wat er op het spel staat voor Nunes, Peña's wens om haar plaats op de troon verder te legitimeren, en het nu bewezen vermogen van de kampioen om een ​​gevecht te verkopen in de aanloop, is er zeker een kans dat White's claim uitkomt.

Denk je dat Amanda Nunes vs. Julianna Peña 2 het grootste gevecht in de geschiedenis van MMA voor vrouwen zal zijn?