Daukaus over Fighter Pay-debat: wil iedereen $ 1 miljoen?

FOTO: MMA MANIA

UFCzwaargewicht Chris Daukaus gelooft niet dat de inspanningen van Francis Nagnnou om de lonen van vechters te verhogen, zullen resulteren in grotere portemonnees voor iedereen.

Het schijnbaar eindeloze debat over de beloning van vechters heeft de meningen verdeeld onder de grootste sterren van de UFC. Aan de ene kant van het gangpad, zoals Ngannou,Jon Jones, en Paulo Costa hebben fel hun salarisklachten geuit. Aan de andere kant hebben onder meer Valentina Shevchenko, Kevin Holland en Darren Till de beloningspraktijken van hun werkgevers publiekelijk verdedigd.

Anders dan vaste plantDana Whiteagitator Jake Paul-wie is gemaakt? het aansteken van de vechter betalen debat zijn huisdier project in de afgelopen maanden - er is geen meer uitgesproken criticus van de UFC geweest dan Ngannou. De 35-jarige, die al een tijdje vastzit in langdurige contractonderhandelingen met de UFC, heeft publiekelijk verklaard dat hij niet meer zou vechten voor $ 500.000 of $ 600.000. Ngannou heeft ook consequent gepleit voor meer billijke contractvoorwaarden.

Onder zijn huidige contract is Ngannou uitgesloten van vechten buiten de UFC en kan daarom de markt niet testen voor hogere lonen. Het lijkt erop dat de Kameroener bereid is twaalf maanden inactief te blijven om zijn contract te ontbinden en daarna een groot geldbedrag na te jagen. supergevecht met zwaargewicht bokskampioen Tyson Fury. Toevallig zal Ngannou een knieoperatie ondergaan, waardoor hij zijn bereidheid om inactief te zijn uit handen neemt.

Francis Ngannou

Chris Daukaus legt uit waarom hij denkt dat het salaris van vechters niet zal stijgen

Het argument luidt dat als de grootste sterren van de UFC de franchise onder druk blijven zetten voor een betere beloning, een trickle-down-effect grotere portemonnees voor iedereen zal opleveren. Maar in een exclusief interview met MMANews , legt Ngannou's zwaargewicht collega Chris Daukaus uit waarom die theorie gebrekkig is. De 32-jarige zegt dat argumenten voor een beter salaris voor vechters geen rekening houden met eenvoudige markteconomie.

Nee, nee, zei Daukaus toen hem werd gevraagd of het uitspreken van Ngannou zal leiden tot een betere beloning voor alle strijders. Omdat, ik bedoel, toen ze allemaal aan het uitzoeken waren wie er eerder voor de zwaargewicht titel zou gaan vechten, Jon Jones zei dat hij voor niets minder dan 10 miljoen dollar tegen Francis zou vechten, en danDerrick Lewisgetweet als, 'ik zal hem vechten voor acht.' Dat zijn wij vechters. Als je iets niet doet voor $ 10, doe ik het voor $ 8 omdat ik weet dat ik die kans ga krijgen.

Daukaus is ook sceptisch over de figuur die Ngannou beweert elk gevecht van de UFC te ontvangen, maar verwijt de kampioen niet dat hij een groter salaris verlangt.

En laten we eerlijk zijn, Francis verdient niet alleen $ 600.000, vervolgde Daukaus. Hij is niet. Dat is gewoon niet de manier waarop het gaat. Hij krijgt zeker veel meer betaald dan dat. Ik denk dat hij zou willen dat hij meer betaald kreeg. Iedereen zou willen dat ze meer betaald kregen. Dat is gewoon natuurlijk.

Persoonlijk zegt Daukaus dat hij tevreden is met de manier waarop hij door de UFC is behandeld en merkt op dat hoewel het ideaal zou zijn om de lonen van vechters over de hele linie te verhogen, bepaalde economische realiteiten moeten worden gewaardeerd.

Ik weet echt niet wat er voor nodig is om beter betaald te worden, zei Daukaus. Ik ben ontzettend blij met mijn loonschaal, mijn alles, vooral met de laatste twee grote evenementen. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik bedoel, ik weet niet wat mensen willen. Ik weet niet wat vechters willen. Wil iedereen $ 1 miljoen om te vechten? Dat is gewoon niet zoals het is. Dus ik weet niet wat er in godsnaam mee gaat gebeuren.

Wat denk je? Ben je het eens met de kijk van Chris Daukaus op vechtersloon?