De top 5 beste boksers in de UFC

Conor McGregor Floyd Mayweather

Afbeelding tegoed: Mark J. Rebilas van USA TODAY Sports

Sinds Max Holloway's briljante optreden tegen Calvin Kattar, is de vraag gesteld wie de beste boksers zijn in deUFCvandaag?

De Hawaiiaan verbrak tenslotte records voor de meeste pogingen tot stakingen en landde, maar om zich te kwalificeren als de beste bokser in de promotie, is meer nodig dan een overtreding. Het vermogen om te ontwijken is net zo belangrijk in het heetst van de strijd. Hier is een lijst van atleten die hun boksen het beste hebben gebruikt om hun carrière vooruit te helpen. Bovendien illustreert de lijst de nuances van de zoete wetenschap op grond van de statistieken achter elke atleet.5. Stipe Miocic

Stipe laat zien waarom hij misschien wel de beste bokser in de UFC is

Stipe Miocic & Daniel Cormier (Foto: Sam Wasson/Getty)

UFC Heavyweight Champion, Miocic is ook een voormalig Golden Gloves-kampioen. Hoewel zijn basis boksen is, heeft de brandweerman een goed afgerond spel in de kooi laten zien. De meeste van zijn overwinningen zijn echter het resultaat van zijn boksen. Zijn handen droegen hem zelfs naar een wereldtitel nadat hij de Braziliaanse legende Fabricio Werdum had geknipt. Tijdens een waanzinnig handgemeen sloeg Miocic zijn tegenstander neer terwijl hij achteruit bewoog. Naast de kracht die hij toonde, waren het de basisprincipes van het boksen die de overwinning veiligstelden. Het vermogen om achteruit te bewegen tijdens het slaan zorgt voor succes, omdat de tegenstander vaak uit balans of uit positie wordt gelaten.

De statistieken van Miocic zijn een weerspiegeling van zijn carrière-evolutie. In wezen gebruikt de voormalige Golden Gloves-kampioen zijn basis om voortdurend te verbeteren. Ondanks dat leeftijd een factor wordt, is het zwaargewicht niet vertraagd. Sinds 2015 is de precisie van het zwaargewicht verbeterd. Tegen Mark Hunt overweldigde de bokser uit Cleveland de Super Somoan en schoot hem in totaal 113 sig. stakingen in de loop van vijf ronden. Terwijl het niveau van concurrentie de verhouding van sig. stakingen landden, maar niet voor Miocic bij UFC 241, waar hij wraak nam op rivaal Daniel Cormier en een carrière-beste 123-sig opnam. stakingen geland.

4. Amanda Nunes

Amanda Nunes boksen

Afbeelding tegoed: Sean M. Haffey/Getty Images

Het zou crimineel zijn om een ​​all-time great als Amanda Nunes uit te sluiten van de lijst met beste boksers in de UFC. Waarom? Het succes dat ze met boksen vond, leidde ertoe dat ze wereldkampioen werd. Toen gebruikte de leeuwin haar handen om haar erfenis te verstevigen toen ze twee titanen vernietigde met de naam Ronda Rousey enCris Cyborg. De 32-jarige kampioen neemt niet veel schoten, en wanneer ze vuur beantwoordt, is het schot nauwkeurig. Haar vermogen om uit te glijden en te scheuren, en een 1-2 te behalen, is scherp, vraag het maar aan de dertien tegenstanders die ze heeft uitgeschakeld terwijl ze door haar carrière navigeerde.

3. Alexander Volkanovski

Alexander Volkanovski is een van de beste boksers in de UFC

Sinds Max Holloway zichzelf uitriep tot de beste bokser in de UFC terwijl hij Kattars gezicht beukte zonder te kijken, hebben veel collega's bezwaar gemaakt tegen de claim. Vooral,Dustin Poirieren de eerder genoemde Holloway hebben zichzelf laten gelden als de beste boksers in de organisatie. Integendeel, kampioenAlexander VolkanovskiUit de cijfers blijkt dat hij ook recht heeft op dat onderscheid.

Statistieken met dank aan ESPN Dustin PoirierMax HollowayAlexander Volkanovski
Zeggen. Gelande stakingen per Min.5.597.266.02
sig. Opvallende nauwkeurigheidvijftig%46%55%
Zeggen. Stakingen geabsorbeerd per Min.4.174.583.31
Significante aanvalsverdediging (het percentage aanvallen van tegenstanders dat niet is geland)54%60%60%

Vaak, als we denken aan de attributen die de beste boksers maken, is het concept van het meer raken van je tegenstander dan dat je geraakt wordt van het grootste belang. UFC vedergewicht kampioen, Volkanovski is een van de weinige beste boksers in de promotie. Hoewel het waar is dat Holloway domineert in volume, landt Volkanovski meer dan de helft van de strikes die hij gooit, en zijn strike-absorptiesnelheid is ongelooflijk laag gezien de moordenaars waarmee hij te maken krijgt. Een belangrijke reden waarom het boksen van de Australische kampioen fantastisch is, is vanwege de ongelijkheid tussen het nemen en toebrengen van schade tijdens zijn UFC-periode.

2. Joanna Jędrzejczyk

Joanna Jedrzejczyk is qua volume een van de beste boksers in de UFC

Afbeelding tegoed: Jeff Bottari / Zuffa LLC

Bij UFC 248 ging Jędrzejczyk ten strijde met UFC Strawweight Champion Weili Zhang. Bovenal leverde het gevecht ver boven de verwachtingen, die al torenhoog waren. Eigenlijk gooide de Poolse kickbokser in totaal 360 slagen met een nauwkeurigheid van 51%. Dit eenzame titelgevecht is echter geen nauwkeurige weergave van de boksvaardigheden van Jędrzejczyk.

Jędrzejczyk sloot het boek over elke vraag over haar boksen, aangezien ze elke tegenstander in de UFC heeft verslagen, behalve drie kampioenen (Namajunas, Zhang en Valentina Shevchenko). Het volume waarmee Jędrzejczyk begint, vervaagt nooit. De 33-jarige staat bekend om haar activiteit en constante beweging en gebruikt tempo als wapen. Het duurde niet lang of de opeenstapeling van aanvallen begint zijn tol te eisen van elke jager. Ondanks het verlies van drie titelbiedingen, is de algehele output van Jędrzejczyk in combinatie met haar strike-absorptiesnelheid een primaire reden waarom ze tweede wordt voor de beste bokser in de UFC.

1. Petr Yan – De beste bokser in de UFC

Is Petr Yan de beste bokser?

Petr Yan (Photo Credit: Paul Miller, VS VANDAAG)

Petr Yan vertegenwoordigt de beste bokser in de UFC. Als Master of Sport in Boxing en Mixed Martial Arts wordt hij erkend als een van Ruslands meest getalenteerde atleten. Ongetwijfeld heeft hij een blijvende indruk achtergelaten na zijn heerschappij over de legendarische Uriah Faber. Tijdens het gevecht wisselde de 27-jarige Rus halverwege de combinatie van houding en maakte de reeks af met een hoge trap om de show af te sluiten. De voorstelling stuwde Yan naar de titelfoto.

Een enkele prestatie geeft niet aan dat een atleet de beste bokser in de UFC is. Maar een consistent schema van opvallende tegenstanders in bijna elk gevecht onder de UFC-vlag spreekt boekdelen. Hoewel Yan worstelde met output tegen Jimmie Rivera (57 strikes voor Yan tegen Rivera's 73), hebben zijn andere zes gevechten ertoe geleid dat hij zijn tegenstanders met een ruime marge versloeg.

Met zo'n monsterlijke aanvalsfrequentie (6,32 stakingen per minuut) en zo'n lage stakingsabsorptie (3,25 stakingen per minuut), liegen de cijfers niet. De jonge UFC-kampioen bantamgewicht deelt de meeste straffen uit en neemt de minste.

Geef ons je mening over wie volgens jou de lijst met de beste boksers in de UFC moet maken! Laat MMANews weten wat je ervan vindt, reageer hieronder!