Doug Crosby: Er is een reden waarom de aandacht op mij is gericht, niet op andere rechters

 Paddy Pimblett, Jared Gordon
Foto door Carmen Mandato/Zuffa LLC

MMA-jurylid Doug Crosby werd onlangs geïnterviewd door Chael Sonnen op zijn ‘You’re Welcome’-podcast.

Het paar besprak de recente UFC282 gevecht tussen Paddy Pimblett en Jared Gordon. Doug Crosby was een van de juryleden voor het gevecht dat eindigde in een controversiële overwinning met eenparigheid van stemmen voor 'The Baddy'. Crosby scoorde het gevecht 29-28 in het voordeel van Pimblett.

Crosby was ook een rechter voor de recente Bellator 289 bantamgewicht kampioenschap gevecht tussen Raufeon Stots en Danny Sabatello. Daar was Crosby de enige rechter die scoorde in het voordeel van Stots.Op een gegeven moment in het interview , gaf Sonnen toe dat hij nog nooit had gehoord van de andere juryleden voor het Pimblett-gevecht. Als reactie hierop kwam Crosby met een merkwaardige theorie.

'Het is geen complottheorie' - Doug Crosby geeft een merkwaardige verklaring voor recente controverses

Volgens Doug Crosby is de reden dat hij de laatste tijd zoveel luchtafweer heeft gekregen niet zo eenvoudig als dat de score controversieel is. Crosby zinspeelde op een incident eerder in zijn jurycarrière waarvan hij denkt dat het hem op dit moment kan beïnvloeden.

'Als je [Sonnen] over een week wilt praten, zal ik mezelf weer beschikbaar stellen en zal ik je laten begrijpen waarom alle aandacht aan mij wordt besteed', zei Crosby. “Ik zal je de mensen die daarbij betrokken zijn, laten begrijpen en ik zal je laten begrijpen wat hun motivaties zijn. Die motivaties gaan terug naar New Jersey en ze gaan terug tot 2011. De mensen die hierbij betrokken zijn, zijn mensen in de zak van iemand die in 2011 betrokken was bij iets in New Jersey dat onregelmatig was, waar ik bezwaar tegen had. Als je al die stukjes bij elkaar legt, is het geen complottheorie, het is iets dat deel uitmaakt van het gemeenschappelijke historische record.

Doug Crosby liet niet veel meer los over wat dit incident was of de betrokken personen.

Crosby besprak ook het belang van worstelen als het gaat om beoordelen. Hij legde uit dat veel vechters hun zorgen hebben geuit over de gelijkheid van scoren en vastgrijpen.

Doug Crosby merkte op dat de twee vormen van overtreding even belangrijk worden beoordeeld.

 UFC achthoek
Afbeelding tegoed: Esther Lin/MMA Fighting

Geef een transcriptietegoed met een link naar dit artikel als u een van deze citaten gebruikt.

0 reacties

Doug Crosby suggereert dat het beoordelen van controverse 'onvermijdelijk' kan zijn