Georges St-Pierre legt zwaarste gevecht in UFC-carrière uit

UFCHall of FamerGeorges St-Pierrevocht tijdens zijn carrière tegen enkele van de slechtste mannen ter wereld, maar één naam steekt boven alle andere uit.

St-Pierre vocht voor het laatst tegen Michael Bisping voor de UFC middengewichtstitel bij UFC 217, waarbij hij hem in de derde ronde voorlegde om een ​​multi-divisiekampioen te worden. Na zijn overwinning op Bisping, St-Pierre prees de taaiheid en grit van het middengewicht binnen in de Octagon.

St-Pierre zou echter niet zo ver gaan om te zeggen dat Bisping het zwaarste gevecht van zijn carrière leverde tijdens een recent interview met Fighters Only. ( h/t GiveMeSport )St-Pierre noemde een andere mede-UFC Hall of Famer als het gevecht dat hem de meeste hoofdpijn bezorgde tijdens zijn weltergewicht ambtstermijn.

Georges St-Pierre kicks BJ Penn during their welterweight bout at UFC... Nachrichtenfoto - Getty Images

Krediet: Zuffa LLC via Getty Images

Mijn moeilijkste tegenstander was Michael Bisping en de man die me het zwaarste gevecht gaf was BJ Penn in ons eerste gevecht, zei St-Pierre.

St-Pierre en Penn gingen twee keer ten strijde in de Octagon, een keer bij UFC 58 en later bij UFC 94. In hun eerste gevecht behaalde St-Pierre een split-decision overwinning in een gevecht dat hoe dan ook gescoord had kunnen worden in de ogen van veel fans.

Na zijn eerste overwinning op Penn, zou hij de weltergewichttitel op Matt Hughes verdienen via TKO bij UFC 65. Nadat hij de titel kort had verloren aan Matt Serra, zou hij een nieuwe titel regeren en deze later met succes verdedigen tegen Penn via TKO .

St-Pierre ging met pensioen na een controversiële overwinning op Johny Hendricks bij UFC 167. Hij zou vier jaar later terugkeren om Bisping te verslaan en heeft sindsdien niet meer aan MMA deelgenomen.

Ondanks dat ze zijn overgestapt van MMA, overwegen St-Pierre en Penn allebei de overstap naar het boksen. Hoewel er op dit moment niets in de maak is voor beide mannen, zouden we ze theoretisch gezien opnieuw kunnen zien vechten in de boksring.

Waar rangschik je Georges St-Pierre onder de UFC GOAT's?