Gustafsson: Chimaev heeft de potentie om deel te nemen aan het GEIT-gesprek

Alexander Gustafsson Khamzat Chimaev

Alexander Gustafsson, Khamzat Chimaev (Image Credits: Jeff Bottari/Mike Roach/Zuffa LLC)

Drie keerUFClicht zwaargewicht titel uitdager Alexander Gustafsson gelooftKhamzat Chimaevheeft alle tools die nodig zijn om in de toekomst deel te nemen aan het GOAT-debat.

Niet veel vechters hebben zoveel impact gemaakt in slechts vier gevechten in de UFC als Chimaev. Na het breken van een modern record voor de snelste ommekeer tussen overwinningen op Fight Island in 2020, dat doorkwamdominante overwinningen op John Phillipsen Rhys McKee in slechts 10 dagen, Borz voegde een derde slechts 56 dagen na zijn debuut toe door middelgewicht veteraan Gerald Meerschaert wreed uit te schakelen.

Om te laten zien hoe hoog de UFC daarna op hem wachtte, stond hij op het punt om de grootste kanshebber te wordenLeon Edwards. Vanwege COVID-19 werd dat gevecht drie keer geboekt en geannuleerd. Nahet overwinnen van zijn zware aanval van het virus vorig jaar, Chimaev keerde terug naar de Octagon atUFC 267in oktober.

Chimaev bracht zijn hype-trein in stijl weer op het goede spoor, controleerde, versloeg en verstikte gerangschikte mededinger Li Jingliang in één ronde in Abu Dhabi. De prestatie stuurde zeker een bericht naar degenen die twijfelden aan zijn kampioenschapsreferenties, een bericht dat hij zal proberen te verzenden wanneer hij dit jaar weer in actie komt.

Sommigen zullen erop wijzen dat hij nog geen top-10-tegenstander moet ontmoeten, maar fans en experts kunnen alleen hun mening baseren op wat ze hebben gezien, en dat is een nieuwkomer die een perfect 4-0-record neerzet, met vier eerste rondes, een tegen een gevestigde naam in het middengewicht en één boven een top-15 weltergewicht, terwijl hij nauwelijks werd aangeraakt door zijn tegenstanders.

Met dat in gedachten is het geen verrassing dat de UFC-play-by-play-stem Jon Anik noemde de aanhoudende opkomst van Borz als zijn grootste vraag op weg naar 2022 . Maar een man die dicht bij Chimaev staat, gelooft dat hij de antwoorden al heeft.

In een interview met ESPN MMA , Gustafsson, een teamgenoot van de rijzende ster in het Allstars Training Centre in Stockholm, Zweden, sprak lovend over Chimaev. Op de vraag of zijn potentieel zo hoog is als een toekomstige plaats in het GOAT-gesprek, zei The Mauler dat de 27-jarige, van wat hij heeft gezien op training en in de UFC, alle tools heeft om dat punt te bereiken.

Dat is het niveau van potentieel (mogelijke GOAT-status), honderd procent. Hij doet alle dingen die als je het vanaf het begin goed doet, als hij blijft doen wat hij nu doet, hij op een dag een van die jongens zal zijn, daar ben ik honderd procent zeker van. Het is gek als je het zegt, wantKamaru Usmanis pond-voor-pond de beste man die er is op dit moment, en ik hou van de man, maar ik heb met zoveel jongens sparring, bij zwaargewicht, licht zwaargewicht, middengewicht, ik heb sparring weltergewichten, deze man (Chimaev ) zet jongens gewoon weg op de mat, in de trainingen. Deze man slaat (met) te veel precisie, te veel kracht.

Gustafsson gelooft dat Chimaev Usman in slaap zou brengen

Als Chimaev wil doorbreken in de groep kanshebbers voor die troon, waaronder sterren als Jon Jones, Anderson Silva, Georges St-Pierre enKhabib Nurmagomedov, zal hij de komende maanden of jaren zeker de top van de weltergewichtberg moeten bereiken. Als hij dat wil doen, zal hij waarschijnlijk via Kamaru Usman moeten gaan.

Hoewel dat een ontmoedigende taak lijkt en velen de in Tsjetsjeense geboren Zweed misschien geen enorme kans van slagen geven, gelooft Gustafsson dat Chimaev The Nigerian Nightmare zou laten inslapen.

Eerlijk gezegd denk ik dat hij Kamaru Usman in slaap zou hebben gebracht. Ik denk dat als hij alleen zijn kin aanraakt, de kans groot is dat Kamaru Usman gaat slapen. Ik hou van Kamaru Usman, hij is een geweldige kampioen en hij breekt records. Het is een genoegen om hem te zien vechten. Hij is erg goed, technisch, ik hou van zijn prik en zijn worstelen. Je kunt zien waarom hij top is.

Maar ik zie hem gewoon niet Khamzats klappen opvangen. Ik zie hem zijn combinaties niet nemen. Als het gaat om worstelen... Het zou waarschijnlijk een van de grootste gevechten in de UFC-geschiedenis zijn als het op dat onderdeel aankomt. Om de technische kant van het gevecht te zien. Ik hou van Usman als een kampioen, maar ik denk dat (Khamzat) hem zou laten inslapen.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

De theorie van Gustafsson kan tegen het einde van 2022 worden getest. Hoewel Usman waarschijnlijk zijn goud als volgende zal verdedigen tegen Edwards, recente rapporten suggereren dat Chimaev's vijfde Octagon-uitje zal plaatsvinden tegen voormalig titeluitdager Gilbert Burns op UFC 273 .

Gezien de plaats van Burns in de divisie, ligt het voor de hand dat botsing een titeleliminator zal zijn. Als Borz zegeviert, kunnen we hem voor het einde van het jaar tegenover Usman zien.

Denk je dat Khamzat Chimaev genoeg succes kan vinden in de UFC om deel te nemen aan het GOAT-debat?