Jon Jones tast in het duister over zijn terugkeerdatum

Jon Jones

Afbeelding tegoed: AFP

VroegereUFClicht zwaargewicht kampioenJon Joneslijkt niet dichter bij het hebben van een update over zijn terugkeer naar de Octagon.

Sinds het verdedigen van het goud van 205 pond in een controversiële split decision tegen Dominick Reyes in februari 2020 , Jones is aan de zijlijn gebleven. Hoewel hij zijn voornemens aankondigde om dat jaar te bulken voor een zwaargewicht verhuizing, wat ongetwijfeld tijd kost, hadden niet veel mensen verwacht dat de tijd in 2022 zou wegtikken zonder bevestiging van een comeback-tegenstander of evenement.Het lijkt erop dat Jones zelf een van de verrasten is, nadat hij onlangs had gesuggereerd dat hij er klaar voor was.

Maar terwijl UFC PresidentDana Whiteleek aan het begin van het jaar zeker te zijn van een terugkeer snel genoeg, evenals rapporten die Jones in verband brachten met een gevecht tegen Stipe Miocic voor deze maand, ging Bones naar sociale media om te suggereren dat de zwaargewicht GOAT-mededinger pas in september klaar zal zijn .

Ondanks dat augustus snel nadert, is er weinig sprake geweest van een naderende officiële stap, om nog maar te zwijgen van het feit dat zowel UFC 279 in september als UFC 280 in oktober hebben headliners .

Als fans naar Jones zochten voor antwoorden, waren ze teleurgesteld.

Jones: ik heb geen idee

Op Twitter vroeg een fan aan Jones waarom hij zijn terugkeergevecht nog niet heeft aangekondigd, zich afvragend of het aan de kant van Miocic ligt of aan de wens van de promotie om meer opheldering te horen over de kampioenFrancis Ngannoude staat, met The Predator die eerder dit jaar een knieoperatie heeft ondergaan .

Als reactie merkte Jones eenvoudig op dat hij niet degene is die het vraagt. Maar terwijl hij nog steeds in het ongewisse is over de plannen van de UFC, bleef de 35-jarige standvastig in termen van waar hij zit in de zwaargewicht titelfoto.

Jon Jones Twitter

Bro, ik heb geen idee, ik blijf maar horen dat we wachten om te zien wat er gaande is tussen Stipe en Francis, schreef Jones. Ondanks dat het op sociale media werd getoond, ga ik er elke dag achteraan en weet ik waar ik sta in de rij voor de kampioenschappen. #speedpass

Hoewel de UFC de opties misschien nog aan het beoordelen is, heeft Jones zijn standpunt duidelijk gemaakt en beweerde hij de voorkeur te geven aan een Octagon-date met Miocic boven een kolossale botsing met Ngannou, die hij brandmerkte als een eendimensionale vechter.

Gezien het ontslag van de kampioen, evenals zijn schijnbaar lopende contractuele geschil met de UFC en verlangen om de wateren van het boksen te testen , velen verwachten dat het debuut van Jones zal komen in de vorm van een interim-titelgevecht tegen Miocic.

Mocht dat het geval zijn, dan is het logisch dat fans vroeg of laat nieuws zullen ontvangen, vooral met een paar cruciale zwaargewichtgevechten staat gepland om dit weekend naar Londen te gaan en Parijs in september.

Tegen wie zou je Jon Jones liever zien debuteren in het zwaargewicht, Stipe Miocic of Francis Ngannou?