Justin Buchholz coacht niet langer bij Team Alpha Male

Team Alpha Male heeft nog een hoofdcoach verloren, aangezien Justin Buchholz officieel uit elkaar is gegaan met de in Sacramento gevestigde sportschool.

Justin Buchholz

Afbeelding tegoed: Gabe Ginsberg/Getty Images

Team Alpha Male heeft nog een hoofdcoach verloren, aangezien Justin Buchholz officieel uit elkaar is gegaan met de in Sacramento gevestigde sportschool.Buchholz bevestigde het nieuws dinsdag na een eerste bericht van MMANytt.com .

Voorafgaand aan zijn tijd als hoofdcoach endaarna als de leidende Muay Thai-instructeur, Buchholz was een vechter die trainde bij Team Alpha Male en werkte met eerdere hoofdcoaches zoals Duane Bang Ludwig en Martin Kampmann.

In de afgelopen jaren was Buchholz opgevoerd naar een hoofdcoachrol bij het team terwijl hij samenwerkte met collega'sUFCveteranen zoals Danny Castillo en Chris Holdsworth, die ook een grotere rol hebben gespeeld in coachingstaken bij de sportschool.

Ik ben niet teleurgesteld, zei Buchholz over zijn breuk met Team Alpha Male. Ik ben geen man die teleurgesteld wordt of blijft bij iets dat in het verleden is gebeurd of gewoon om op mijn lauweren te rusten. Toen ik een jonge man was, zou ik denken dat iets bereiken echt iets betekent - maar het is wat je van plan bent te bereiken.

Ik heb veel bereikt en dat cv heb ik nog steeds. Dat gaat nergens heen. Ik bedoel, 2016 was het beste jaar dat Team Alpha Male ooit heeft gehad. Het aantal riemen dat we wonnen, het winst-verliesrecord en het afsluiten met de titel van 135 pond. Het was serieus het beste jaar dat we ooit hebben gehad.

Ik bedoel, 2016 was het beste jaar dat Team Alpha Male ooit heeft gehad. Het aantal riemen dat we wonnen, het winst-verliesrecord en het afsluiten met de titel van 135 pond. Het was serieus het beste jaar dat we ooit hebben gehad. ~ Justin Buchholz

Buchholz zegt dat hij niet meer bij Team Alpha Male is geweest sinds het laatste gevecht van Darren Elkins half januari. Team Alpha Male heeft geen officiƫle aankondigingen gedaan over een nieuwe hoofdcoach na het vertrek van Buchholz.

Er is een kans dat Buchholz nog steeds zal werken met enkele van de vechters die met hem hebben getraind bij Team Alpha Male, maar hij gaat op dit moment geen namen noemen.

Ik zal met bepaalde strijders werken, zei Buchholz. Ik wil niet zeggen met wie ik ga samenwerken. Dat zijn mijn zaken en hun zaken.

Buchholz is de derde hoofdcoach die de afgelopen jaren Team Alpha Male verlaat na een zeer openbare breuk met Duane Bang Ludwig en voormalig UFC-weltergewicht-mededinger Martin Kampmann die ook de sportschool verlaat om zich op zijn gezin thuis in Denemarken te concentreren.

Wat betreft wat daarna komt, zegt Buchholz dat hij al verschillende aanbiedingen heeft ontvangen van sportscholen die geĆÆnteresseerd zijn in het behouden van zijn diensten, maar hij weet niet zeker of hij een nieuw team zal coachen of in plaats daarvan zijn eigen sportschool zal lanceren.

Buchholz weet dat hij waarde zal brengen waar hij ook terechtkomt en daarom is zijn breuk met Team Alpha Male niet bitterzoet, maar in plaats daarvan gewoon een ander hoofdstuk dat werd afgesloten terwijl hij uitkijkt naar het volgende.

Wat vind je van het vertrek van Justin Buchholz bij Team Alpha Male en wie zal de nieuwe hoofdcoach worden? Geluid uit in de reacties.