Maycee Barber: Modafferi koos gunstig O'Neill-gevecht over rematch

Maycee Kapper Roxanne Modafferi

Mark J. Rebilas-VS VANDAAG Sport Ron Chenoy-VS VANDAAG Sport

UFCvlieggewicht Maycee Barber wenst dat Roxanne Modafferi niet met pensioen zou zijn gegaan voor een mogelijke rematch tegen haar.

Kapper is ingesteld om het op te nemen tegen Montana De La Rosa tijdens een aankomend UFC Fight Night-evenement op 23 april. Ze kwam terug in de overwinningskolom met een beslissingsoverwinning op Miranda Maverick in haar laatste gevecht bij UFC Vegas 32.Barbers eerste tegenslag in de UFC kwam tegen Modafferi tijdens UFC 246, toen ze het gevecht verloor via unaniem besluit en een gruwelijke beenblessure opliep. Ze moest na afloop van het gevecht door haar teamgenoten uit de arena worden gedragen.

Modafferi kondigde haar pensionering aan voor haar laatste gevecht op UFC 271 tegen Casey O'Neill. Ondanks het verlies via een split decision, leek Modafferi tevreden met het einde van haar MMA-carrière.

tijdens een exclusief interview met James Lynch van MMA News , Barber uitte enige frustratie over de keuze van Modafferi's tegenstander voor haar pensioengevecht.

Ik wilde een bericht plaatsen om Roxy te feliciteren met een geweldige carrière, zei Barber. Het is duidelijk dat als een vechter die tegen haar vocht en mijn knie kapot maakte, ik probeerde dat gevecht terug te krijgen en erom vroeg. Maar ze was bij het laatste gevecht van haar carrière en ze wilde er absoluut een die in haar voordeel zou zijn, en dat begrijp ik volledig.

Barber legde verder uit waarom de Modafferi-rematch in de toekomst een beetje vervelend is.

Ja, ik bedoel, een deel van jou klinkt als een vechter, het klinkt als een verlies. Maar tegelijkertijd weet ik hoe dat gevecht is verlopen (tegen Modafferi). Dus het is niet zoals één, weet je, als je eropuit gaat en in elkaar wordt geslagen en je verliest op een gezond lichaam, en je denkt: 'Verdomme, ik heb verloren, ik wil dat terugkrijgen.' Ik weet dat ik gecompromitteerd was en Ik weet waar mijn hart was en hoe mijn lichaam was. Eerlijk gezegd was dat haar strijd om te winnen. Goed voor haar. Ik ga er niet wakker van liggen.

Het verlies voor O'Neill was Modafferi's derde rechte op weg uit de sport. Ze won afgelopen september voor het laatst van Andrea Lee via unaniem besluit.

Barber wil de komende jaren een steunpilaar zijn in de vlieggewichtdivisie, net als haar voormalige rivaal Modafferi. Ze zal proberen haar momentum later dit jaar voort te zetten terwijl ze zich klaarmaakt om haar 2022-debuut te maken.

Hoe denk je dat Maycee Barber zal presteren in 2022?