MMA-gemeenschap reageert op pensionering van Jose Aldo

Jose Aldo met pensioen

Foto via Instagram @josealdojuniorofficial

Gezien hoeveel invloed hij had op de sport, hier dat de MMA-gemeenschap enkele gedachten heeft over de pensionering van voormaligeUFCvedergewichtkampioen Jose Aldo.

Als een van de grootste vechters die ooit een voet in de Octagon hebben gezet, was Aldo een generatietalent onder lichtere divisies en won hij in zijn carrière in totaal 12 keer goud. Deze carrière zou echter tot een einde komen, volgende een beslissing verlies naar Merab Dvalishvili bij bantamgewicht, toen de Braziliaanse pionier kondigde zijn . aan pensioen van mixed martial arts een paar weken later.Jose Aldo ontvangt afscheid van een held

Na een carrière waarin hij generaties zowel binnen als buiten de Octagon inspireerde, beëindigde Jose Aldo zijn tijd in UFC als een gerespecteerd oudere staatsman en held voor zijn thuisland Brazilië. Het is dus alleen maar logisch dat de MMA-gemeenschap gonsde van de reacties op het nieuws dat hij op 36-jarige leeftijd stopte met de sport.

De 23-jarige José Aldo. Een dodelijke combinatie van snelheid en vaardigheden die zijn tijd ver vooruit waren. De vedergewicht GOAT en een van de grootste vechters die MMA ooit heeft gezien. NEGEN titel verdedigingen, niet zeven. Markeer dat in zijn HOF-inductie, schreef Twitter-gebruiker Caposa .

Jose Aldo, de vernietiger van mannen, giechelend als een kind dat meer dan tien jaar geleden zijn eerste pak probeert. Een arme jongen uit de favela die vertederend lacht om de absurditeit van kostuumshoppen. Legende, schrijf RJ Clifford en deel een begeleidende video.

Als dit het einde is, bedankt voor de herinneringen, schreef de UFC op BT Sport Twitter-pagina.

De vederlichte GEIT. Een van de grootste vechters aller tijden. Wereldkampioen gedurende 2.215 opeenvolgende dagen in zijn beste tijd. Een van de laatste mannen uit een tijdperk van postervloeken en Powerman 5000. Het woord legende zegt niet genoeg om de carrière van Jose Aldo te beschrijven, aldus MMA-medialid Shaun Al-Shatti.

Ik vraag me altijd af wat had kunnen zijn. Ik heb een hele kamptraining doorgebracht om tegen Jose Aldo in Brazilië te vechten, maar COVID veranderde alles. Ik keek uit naar de uitdaging en de gekke sfeer. Gelukkig pensioen voor een van de grootste vedergewichten in de MMA-geschiedenis, zeiHenry Cejudo.

Als het waar is dat hij onze mail is, ben je een van mijn favoriete vechters en een absolute legende. Geniet van je pensioen, bedankt voor alle memorabele momenten, schreef Adrian Yanez.

Ik weet niet of dit het is, maar als dat zo was, was het een genoegen om @josealdojunior 2015 te ontmoeten en te trainen op tuf - absolute legende, vertelde Billy Quarantillo.

Een heel decennium ongeslagen. 10 rechte titelverdedigingen. De meeste overwinningen, de meeste finishes, de meeste knock-outs. Jose Aldo is het grootste vedergewicht aller tijden, punt uit, schreef Tommy Toe Hold schrijnend.

Mijn absoluut favoriete Jose Aldo-moment en mijn favoriete foto die ik van de voormalige kampioen heb gemaakt. ️ gelukkig pensioen José! schrijft Amy Kaplan.

Een kilometerslange wachtrij vol mensen die wachten om hun respect te betuigen aan Jose Aldo, echt geweldig, schreef The Combat Hub en deelde een foto van de enorme rij.

Gelukkig pensioen voor Jose Aldo, een van mijn favoriete vechters die opgroeide, schreef Terrance McKinney.

Het valt niet te ontkennen dat Jose Aldo een van de beste cv's in de geschiedenis van vechtsporten achterlaat nu hij met pensioen gaat bij MMA. Het lijkt waarschijnlijk dat er binnenkort een UFC Hall of Fame-inductie zal komen.

Waar staat Jose Aldo in je lijst van de beste aller tijden?