Rapport: Alexander Gustafsson maakt HW Return vs. Ben Rothwell

Alexander Gustafsson Ben Rothwell

Per Haljestam-USA TODAY Sports Adam Hagy-USA TODAY Sports

Een zwaargewicht confrontatie tussen voormaligeUFCtitel uitdager Alexander Gustafsson en Ben Rothwell zijn gericht op 21 mei.

Het nieuws van de gerichte matchup was: voor het eerst gemeld door Frontkick .Gustafsson zal zijn terugkeer in het zwaargewicht maken na bijna twee jaar afwezigheid van de sport. Hij verloor de strijd tegen voormalig zwaargewichtkampioen Fabricio Werdum op UFC Fight Island 3 via inzending in de eerste ronde.

Gustafsson kondigde zijn afscheid van MMA aan na opeenvolgende verliezen bij licht zwaargewicht tegenJon Jonesen Anthony Smit. Hij liep snel terug op zijn eerdere pensioenplannen voor een overstap naar zwaargewicht.

Gustafsson plaagde ook een mogelijke terugkeer naar licht zwaargewicht in 2021, maar zijngeplande strijd tegen Paul Craig werd afgeblazenwegens een onbekend letsel.

Rothwell heeft drie van zijn laatste vijf gevechten gewonnen, maar werd onlangs uitgeschakeld door Marcos Rogerio de Lima tijdens UFC Vegas 42. Daarvoor had hij indrukwekkende overwinningen behaald op mensen als Stefan Struve en Ovince St. Preux.

Gustafsson maakte zijn UFC-debuut bij licht zwaargewicht bij UFC 105 en behaalde een knock-out in de eerste ronde van Jared Hamman. Hij zou een reeks van zes opeenvolgende overwinningen behalen voor een controversieel verlies voor Jones bij UFC 165 voor de 205-pond riem.

Ondanks de tegenslag bleef Gustafsson in het licht-zwaargewicht titelbeeld en zou uiteindelijk een rematch met Jones verdienen bij UFC 232. Deze keer was het een minder competitief gevecht, aangezien Jones hem in de derde ronde afsloot.

Het is onduidelijk hoeveel gevechten Gustafsson heeft op zijn huidige UFC-contract, maar hij wil mogelijk nog een laatste run op een UFC-titel verdienen voordat zijn carrière ten einde loopt. Wat Rothwell betreft, hij wil bewijzen dat hij een gevaarlijke mededinger in de divisie blijft.

Wat vind je van Alexander Gustafsson vs. Ben Rothwell?