Rapport bevestigt de recente comeback-frustraties van Jon Jones

Jon Jones

VroegereUFClicht zwaargewicht kampioenJon Jonesmikt op een terugkeer op 10 december, maar de tegenstander blijft onzeker.

Jones zal op een later tijdstip zijn zwaargewichtdebuut maken, maar hij is door verschillende omstandigheden bijna drie jaar aan de kant gezet. Hij is gekoppeld aan een matchup met UFC Heavyweight ChampionFrancis Ngannouondanks de recente knieoperatie van Ngannou.

Jones heeft ook een matchup met Stipe Miocic geplaagd, hoewel het tijdschema van Miocic voor een terugkeergevecht nog steeds een mysterie is. Hij heeft onlangs geuite frustraties met de overval en wees naar de kanten van Ngannou en Miocic als de reden voor het vertraagde zwaargewichtdebuut.Een recent verslag van MMA-journalist Ariel Helwani suggereert dat de frustraties van Jones enige verdienste hebben.

Jones heeft niet meer gevochten sinds hij de UFC-titel in het licht zwaargewicht heeft behaald na een overwinning op Dominick Reyes bij UFC 247. Hij heeft de tijd besteed aan het opbouwen van zijn lichaam ter voorbereiding op zijn eerste zwaargewichtgevecht.

Ngannou verdedigde voor het laatst zijn titel tegen Ciryl Gane eerder dit jaar bijUFC 270, winnen via een unaniem besluit. Hij stond op gespannen voet met de UFC-kopers over contractonderhandelingen en de vertraging als gevolg van een knieoperatie.

Jon Jones' UFC Return heeft nog steeds vraagtekens

Jon Jones

Yahoo! Sport

Miocic vocht voor het laatst tegen Ngannou bij UFC 260 en verloor de zwaargewicht titel via knock-out. Daarvoor won hij zijn trilogie met Daniel Cormier bij UFC 252.

Er werd vermoed dat de UFC nog een tussentijds zwaargewicht titelgevecht zou boeken terwijl Ngannou zich blijft herstellen. Een gevecht tussen Jones en Miocic zou heel logisch zijn voor de tussentijdse titelmatch als beide partijen akkoord gaan met de voorwaarden.

Jones is klaar om zijn eerste wandeling naar de Octagon te maken als zwaargewicht, maar blijft het afwachtende spel spelen met betrekking tot de respectieve statussen van Ngannou en Miocic.

MMA News houdt je op de hoogte van alle laatste updates rond UFC 282 en de terugkeer van Jon Jones.