Sean O'Malley reageert op de terugkeertijd van Aljamain Sterling

  Israël Adesanya, Sean O.'Malley
Afbeelding tegoed: Chris Unger/Zuffa LLC

UFC bantamgewicht mededinger Sean O'Malley heeft zijn kijk op regerend kampioen gegeven Aljamain Sterling Het geplande ontslag van acht maanden.

Bij UFC 280 vorige maand , zowel O'Malley als Sterling vonden succes en verlieten Abu Dhabi met nieuwe overwinningen toegevoegd aan hun respectieve records. Maar sindsdien heeft het paar een andere houding getoond ten opzichte van hun volgende uitstapjes.

Vers van een overwinning Petr Yan die hem naar de #1 plek in de ranglijst van de divisies bracht , heeft O'Malley opgemerkt dat hij zich richt op een terugkeer naar actie in maart, vijf maanden na zijn oorlog van drie ronden met 'No Mercy'.

Sterling daarentegen heeft juni bestempeld als het doelwit voor zijn derde titelverdediging , wat betekent dat hij acht maanden aan de zijlijn verwacht.

Sterling's toelating, die kwam kort na berichten dat de promotie gericht was op een match-up tussen de kampioen en de terugkerende Henry Cejudo in Australië in februari , kreeg kritiek van enkele fans.

Velen wezen op de manier van zijn laatste overwinning, waardoor hij geen schade opliep in een snelle TKO-overwinning op een geblesseerde TJ Dillashaw , als bewijs dat de geplande terugkeertijdlijn van Sterling buitensporig lang is.

O'Malley: 'Ik heb een oorlog meegemaakt en ik ben klaar om in maart te gaan'

Gedurende een recente aflevering van de podcast die hij samen met zijn broer host , gaf topbantamgewicht-mededinger Sean O'Malley zijn beoordeling van Sterling's geplande rusttijd.

Hoewel hij opmerkte dat 'Funk Master' waarschijnlijk binnenkort weer een aanzienlijke gewichtsvermindering wil vermijden, wees hij er ook op hoeveel eerder hij hoopt terug te keren, ondanks dat hij schijnbaar veel meer schade heeft geleden tijdens zijn eigen UFC 280-uitje.

“(Hij werd niet geraakt) helemaal niet. Het is zo moeilijk om te zeggen, iedereen is anders, 'zei O'Malley. 'Ik snap het. Aljo bespaart veel gewicht. Hij is waarschijnlijk al terug tot 165/170 (pond). Hij zegt waarschijnlijk: 'Ik wil de komende maanden niet meer afvallen, ik wil ervan genieten.' Maar ik denk wel - dus november, december, januari, februari, maart, april, mei, juni; hij wil acht maanden wachten... Ik heb een oorlog meegemaakt en ik ben klaar om in maart te gaan.'

In plaats van te suggereren dat Sterling zijn geplande terugkeerdatum zou moeten vervroegen, gooide O'Malley de introductie van een tussentijds titelgevecht waar in het eerste kwartaal van 2023 voor moest worden gevochten.

“Ik snap het, ik snap het. Maar stel dat de nummer één mededinger, 'Sugar' Sean O'Malley, klaar is om in maart te vertrekken, en de volgende man in de rij zou naar mijn mening 'Chito' Vera moeten zijn... waarom geen interim-riem en dan de winnaar vecht tegen Aljo als hij er klaar voor is?”

Ondanks Cejudo's herhaalde beweringen , O'Malley neemt de comebackplannen van de voormalige titelverdediger in twee divisies duidelijk nog steeds niet al te serieus. Daarmee ziet hij een mogelijke rematch met Marlon Vera, die de enige man is die 'Sugar' verslaat in professionele MMA, als de leidende optie als de UFC een interim-riem creëert.

Hoe dan ook, na het verslaan van een voormalig kampioen en de eerder gerangschikte nummer 1 mededinger, verwacht O'Malley dat zijn volgende uitje goud op het spel zal hebben.

Wat vindt u van het geplande ontslag van Aljamain Sterling? Moet er een tussentijdse titel worden geïntroduceerd zoals Sean O'Malley zegt?

Geef een transcriptietegoed met een link naar dit artikel als u een van deze citaten gebruikt.

0 reacties

Sean O'Malley trekt gelijkenis tussen zijn en Jake Paul's tegenstanders

TJ Dillashaw noemt twee andere bantamgewichten die Aljamain Sterling zouden verslaan

Sean O'Malley reageert met vijf woorden op de waarschuwing van Bryce Mitchell

Aljamain Sterling presenteert volgende hoofdstukken van UFC Title Reign