Sterling maakt zijn keuze voor Yan/O'Malley tijdens UFC 280

Aljamain Sterling, UFC 280: Yan vs. O

Afbeeldingscredits: Cooper Neill/Zuffa LLC & @ufc op Instagram

UFCBantamgewicht kampioenAljamain Sterlingheeft zijn voorspelling gegeven voor het gevecht van tweevoudig tegenstander Petr Yan tegen Sean O'Malley op UFC 280.

Terwijl de poster voor de pay-per-view-showcases van 22 oktober de vacante lichtgewicht titel headliner tussen Charles Oliveira en Islam Makhachev bovenaan staan ​​ook twee blockbuster bantamgewicht confrontaties voor het gestapelde evenement in Abu Dhabi.

Voordat regerend koning Sterling zijn goud verdedigt tegen voormalig kampioen TJ Dillashaw in het co-main event, rijzende ster O'Malley zal proberen een date met Funkmaster veilig te stellen ten koste van nummer 1 kanshebber Yan .

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Sugar Sean O'Malley (@sugasean)

Na twee keer de Octagon te hebben gedeeld met No Mercy, gewonnen via diskwalificatie bij UFC 259 en via split decision bij UFC 273 afgelopen maart , heeft Sterling een aanzienlijk inzicht gekregen in het spel van Yan, die zowel onbetwist als tussentijds goud in de promotie had.

Met dat in gedachten is de kampioen goed geplaatst om de kansen van O'Malley tegen de Rus in te schatten. En desondanks Sugar was een van de weinigen die hem steunde om een ​​verstoorde overwinning te behalen in zijn rematch met Yan , Sterling heeft de gunst niet beantwoord.

Sterling: we hebben de taaiheid van O'Malley niet gezien

Gedurende een verschijning op Het MMA-uur met Ariel Helwani , Sterling brak de andere intrigerende bantamgewicht-botsing voor dezelfde kaart als zijn tweede titelverdediging.

Sterling steunde de voormalige tegenstander Yan om op 22 oktober als overwinnaar uit de strijd te komen.

Ik heb Yan, zei Sterling. Ik denk dat het een interessant gevecht zal worden, maar ik denk dat de druk van Yan, en ik denk de mentale weerbaarheid en de taaiheid - nogmaals, ik zeg niet dat O'Malley niet moeilijk is, we hebben het gewoon niet gezien, en de een keer dat het moeilijk voor hem werd, was tegen 'Chito', en wat hij doet? Hij rolde om... Dat laat me met vraagtekens om hem heen; vragen die beantwoord moeten worden.

O'Malley leed zijn enige professionele verlies tot nu toe tegen Marlon Vera in 2020. De TKO-finish kwam nadat een trap tegen de perineale zenuw Sugar had achtergelaten met een zeldzaam geval van drop foot. Chito profiteerde door de onderbreking in de eerste ronde veilig te stellen via ground-and-pound.

Hoewel hij sindsdien ongeslagen is gebleven, boekte hij drie overwinningen en een teleurstellende no-contest tegen Pedro Munhoz vorige maand bij UFC 276 , moet O'Malley nog een gerangschikte tegenstander verslaan.

Desondanks heeft hij een flinke stap voorwaarts gekregen in de competitie voor de UFC 280 PPV, en hij verwacht er op 22 oktober het maximale uit te halen.

Ben je het eens met de voorspelling van Aljamain Sterling voor Petr Yan vs. Sean O'Malley?