Stijgende BW Prospect verbijsterd door Sean O'Malley's ranking

  wees O'Malley
ESPN

UFC bantamgewicht ster Sean O'Malley De sprong naar de eerste plaats in de laatste bantamgewicht-ranglijst wordt nog steeds met gemengde reacties ontvangen.

O'Malley versloeg Yan afgelopen weekend via een split decision in de grootste overwinning van zijn carrière bij UFC 280. Terwijl hij de Octagon zegevierend verliet, was de beslissing zeer controversieel, omdat velen geloven dat Yan de overwinning verdiende op de scorekaarten van de jury .

Slechts enkele dagen na de controversiële overwinning schoot O'Malley 10 plaatsen omhoog van #11 naar #1 in de laatste UFC bantamgewicht rankings . Hij zou mogelijk kunnen vechten voor de titel voor zijn volgende Octagon-optreden.

De sprong van O'Malley is een van de grootste in de recente UFC-geschiedenis, hoewel ten minste één bantamgewicht het niet gerechtvaardigd vindt.

Umar Nurmagomedov zet vraagtekens bij Sean O'Malley's #1 ranking

In een recente tweet , Umar Nurmagomedov vernietigde O'Malley's positie in de bantamgewichtranglijst.

'Hoe kan Sean O'Malley de nummer 1 zijn in de divisie als er veel andere monsters zijn die hem kunnen opeten?' Nurmagomedov twitterde.

MMA-jureren, samen met het ranglijstsysteem zelf, is het afgelopen jaar een hot topic geweest. Voormalig UFC-vechter Uriah Hall heeft eerder dit jaar het ranglijstsysteem opgeblazen omdat het geen verdienste had.

De overwinning van O'Malley op Yan voedde het debat over open scoren en andere mogelijke oplossingen voor het krassen op scorekaarten verder. Aanstaande UFC Vegas 63 headliner Calvin Kattar genoemd op zijn mediadag dat rechters meer ter verantwoording moeten worden geroepen.

Wat Nurmagomedov betreft, hij zou zich mogelijk kunnen voorbereiden op een toekomstige match-up met O'Malley met nog een paar overwinningen. Hij won 15 gevechten om zijn professionele carrière te beginnen, waaronder meest recentelijk tegen Nate Maness in juni.

Hoewel het de vraag is of O'Malley's sterke stijging in de divisie gerechtvaardigd is of niet, krijgt hij de kans om de tegenstanders het zwijgen op te leggen als hij de titel krijgt.

Wat vind je van de nummer 1 positie van Sean O'Malley?

Aljamain Sterling verandert deuntje: 'Petr Yan was niet beroofd'

Joe Rogan weegt in op O'Malley / Yan controversiële uitkomst

Sean O'Malley spot met het label 'Robbery' op UFC 280 Win

Aljamain Sterling sympathiseert met Yan na UFC 280 'Overval'