Tito Ortiz vs. Stephan Bonnar - Alle ingrediënten van een oorlog

tito ortiz vs stephan bonnar

We zijn slechts drie dagen verwijderd van een van de grootste wrokwedstrijden in de geschiedenis vanBellatorMMA, terwijl The Huntington Beach Bad Boy Tito Ortiz en The American Psycho Stephan Bonnar botsen tijdens het Bellator 131-evenement van zaterdag in San Diego, Californië.

De aanloop naar dit gevecht was een van de meest interessante in de geschiedenis van Bellator, tot daar met Quinton Rampage Jackson vs. Muhammed King Mo Lawal als een gevecht dat vanaf de dag dat het gevecht werd aangekondigd vol vuurwerk was.

Wie zou de kunnen vergeten beruchte gemaskerde man incident met Justin McCully bij Bellator 123? Of je nu dacht dat het nep was, te gimmicky of te veel op professioneel worstelen leek, het komt erop neer dat mensen aan het praten waren.

Dat is goed voor de hype.

Of het nu in scène was gezet of niet, er was iets dat Tito Ortiz afschrikte, want iedereen die zijn carrière heeft gevolgd, kan zien dat hij dit gevecht uiterst persoonlijk opvat.

Ik betwijfel of het net zo goed de McCully-rommel was als de regel over Jenna Jameson die onder de huid van Ortiz kwam, maar wat het ook was, het werkte.

Dat is goed voor de strijd.

Stephan Bonnar werd vrijgelaten uit zijn...UFCcontract metDana White, specifiek zodat White kon genieten van het kijken naar Ortiz die een schop onder zijn kont kreeg. Dat is tenminste het verhaal dat zowel Bonnar als Ortiz vertellen, en gezien de geschiedenis van White en Ortiz, lijkt het geloofwaardig.

Bonnar heeft niet meer meegedaan in de kooi sinds hij geflitst door Anderson Silva terug bij UFC 153 in oktober 2012. Na het verlies kwam het nieuws dat Bonnar was gezakt voor zijn drugstest na het gevecht , en de UFC Hall Of Famer ging vervolgens met pensioen.

Ortiz vocht voor het laatst bij Bellator 120 in mei, het verslaan van Bellator middengewicht kampioen Alexander Shlemenko door onderwerping in iets meer dan twee minuten. Het gevecht was ook de eerste overwinning van Ortiz sinds hij Ryan Bader in juli 2011 van streek maakte, een gevecht dat op dat moment zijn eerste overwinning was sinds het scoren van opeenvolgende overwinningen op Ken Shamrock in 2006.

Beide jongens lijken vastbesloten om niet alleen dit gevecht te winnen, maar ook hun tegenstander te straffen, en met zoveel intensiteit en zoveel persoonlijke vijandigheid tussen deze twee, heeft deze alle ingrediënten om een ​​uitstekend hoofdevenement te worden.

Hetzelfde kan gezegd worden als we kijken naar de stijlen van elke strijder. Bijna elk gevecht waarin Bonnar speelt, blijkt een bloedige puinhoop te zijn, en de finalist van seizoen één van The Ultimate Fighter is vaker wel dan niet betrokken bij gevechten die worden beschreven als oorlogen.

Ondanks wat je van Tito Ortiz denkt, is hij nog steeds een gevaarlijke man met explosieve grond en pond. Als hij Bonnar op de mat krijgt, wat ik denk dat hij zal kunnen doen, is het slechts een kwestie van tijd voordat zijn kenmerkende ellebogen The American Psycho openbreken.

De Ortiz-Bonnar-wedstrijd krijgt dit weekend te maken met stevige concurrentie, aangezien Bellator 131 het opneemt tegen de UFC 180 pay-per-view uit Mexico City, Mexico, evenals het World Series of Fighting 15-evenement, dat is eigenlijk een behoorlijk onderschatte vechtkaart.

Hoewel je zou aannemen dat UFC de meest gestapelde line-up van boven naar beneden heeft, ben ik het daar niet per se mee eens. Naast de hoofdattractie van Ortiz-Bonnar, biedt Bellator 131 ook de rematch tussenMichael Chandleren Will Brooks, wat een geweldig gevecht zou moeten worden, een droomwedstrijd voor stand-up vechtfans tussen Melvin Manhoef en Joe Schilling, evenals Muhammed King Mo Lawal die de late vervanger Joe Vedepo opneemt.

UFC heeft ook een solide line-up, maar het zal interessant zijn om te zien met welke fans van evenementgevechten deze zaterdag als de laatste cijfers binnenkomen. UFC is de marktleider, maar de vraag is: is UFC 180 voor $ 50 een betere optie wanneer een even gestapelde Bellator-vechtkaart live en gratis is op Spike TV?

De tijd zal het leren.

Naar welk evenement ga jij dit weekend kijken? Wat vind je van de wrokwedstrijd tussen Tito Ortiz en Stephan Bonnar? Laat uw feedback achter in het gedeelte Opmerkingen hieronder. Je kunt ook contact met me opnemen op Facebook op Facebook.com/MattBooneWZR , en/of op Twitter @MBoone420 .

Bekijk ook wat van het prefight-materiaal van Ortiz-Bonnar hieronder om je op te peppen voor het evenement van aanstaande zaterdag!

VIDEO: Tito vs. Bonnar: Winner Take All (volledige aflevering)
VIDEO: Ortiz, Bonnar debatteren over drugstesten tijdens verwarmde OTR-uiterlijk
MMANews.com's exclusieve pre-fight video-interview met Tito Ortiz
MMANews.com's exclusieve pre-fight video-interview met Stephan Bonnar
MMANews.com's exclusieve pre-fight video-interview met Ken Shamrock
Exclusief pre-fight video-interview van MMANews.com met Scott Coker