UFC 268 Verhaallijnen & Laatste uitgebreide preview

UFC-poster

UFC 268: Usman vs. Covington

We staan ​​voor de deur van misschien wel de beste kaart van 2021, UFC268: Usman vs. Covington , die morgenavond live gaat.

Het enige wat MMA-fans nog hoeven te doen, is de uren aftellen tot het showcase-evenement van morgen in Madison Square Garden. De officiële wegingen hebben plaatsgevonden, drie leden van onze getalenteerde medewerkers hebben hun keuze gegeven , en de ceremoniële wegingen zijn net afgerond.Je kunt morgen alle resultaten en hoogtepunten hier op MMANews.com vinden terwijl de actie zich ontvouwt. Tot die tijd is hier een uitgebreide preview van de volledige UFC 268-opstelling.

Ode 'Osbourne vs. CJ Vergara

Kansen: Osbourne (-185), Vergara (+150)

Twee Contender-serie alums beginnen morgenavond met de stapel spannende UFC-actie van de tap. Ode 'Osbourne is eraan gewend geraakt om leuke dingen over zijn eigenschappen te horen nadat hij de UFC heeft gehaald, omdat hij werd beschouwd als een van de meest opwindende vooruitzichten op vlieggewicht. Bij 1-2 in de promotie moet hij die belofte nog helemaal waarmaken, maar die verliezen kwamen tot een stevige concurrentie: Brian Kelleher en Manel Kape.

Zijn tegenstander, CJ Vergara, zal zijn UFC-debuut maken na een ronde-1 TKO-overwinning in het seizoen van dit jaar. Dana White's Contender Series . Hij heeft echter al zijn eerste tegenslag gehad voordat hij zijn debuut maakte, zoals hij miste eerder vandaag gewicht en zal dus 20% van zijn eerste UFC-salaris verliezen.

Bekijk hieronder de laatste confrontatie tussen deze twee vlieggewichten.

Melsik Baghdasaryan vs. Bruno Souza

Kansen: Melsik Baghdasaryan (-325) vs Bruno Souza (+250)

Geen van deze twee mannen heeft verlies geleden sinds ze hun MMA-debuut maakten. In het geval van Baghdasaryan heeft hij de eb gesmoord en de stromen naar een 6-1 MMA-record gereden. Souza heeft hetzelfde gedaan, vier overwinningen meer dan zijn volgende tegenstander, nu met een 10-1 record. Voor Souza zal dit gevecht dienen als zijn UFC-debuut. Net als CJ Vergara voor hem, miste Souza gewicht. Ook hij verliest hierdoor 20% van zijn portemonnee.

Hier is de confrontatie tussen deze twee vedergewichten, die geen smack-talk bevatte, maar veel kauwgom.

Dustin Jacoby vs. John Allan

Kansen: Dustin Jacoby (-375) vs John Allan (+270)

Dustin Jacoby (15-5-1) heeft geen nederlaag geleden in zijn laatste zes gevechten (vijf overwinningen, één gelijkspel), terwijl John Allan (13-6) een split-decision verlies maakt van Roman Dolidze. Jacoby zal in de strijd komen als een gezonde favoriet om zijn ongeslagen reeks voort te zetten.

Bekijk hieronder de face-offs tussen deze twee lichte zwaargewichten!

Gian Villante vs. Chris Barnett

Kansen: Gian Villante (-130) vs Chris Barnett (+110)

Zevenjarige UFC-veteraan en geboren New Yorker Gian Villante (17-13) zal waarschijnlijk strijden om zijn baan als hij een einde wil maken aan zijn slip van drie gevechten. Hij verloor ook vier van zijn laatste vijf en zes van zijn laatste acht en staat op 0-2 sinds hij vorig jaar terugkeerde naar het zwaargewicht. Alles bij elkaar genomen, zal er waarschijnlijk enige urgentie zijn bij de 36-jarige op weg naar deze wedstrijd.

Zijn tegenstander, Chris Barnett (21-7), maakte zijn UFC-debuut in mei, waar hij verloor van Ben Rothwell via guillotinevernauwing in de tweede ronde.

Bekijk hieronder hun laatste face-off!

Ian Garry vs. Jordan Williams

Kansen: Ian Garry (-400) vs Jordan Williams (+300)

De ongeslagen Ian Garry (7-0) wordt beschouwd als een van de beste vooruitzichten in de weltergewichtdivisie. Tijdens UFC 268 zal de 23-jarige Cage Warriors-aluin zijn verwachte UFC-debuut maken tegen Jordan Williams (9-5), die wordt geplaatst als een aanzienlijke +300 underdog. Sinds zijn debuut in de UFC na zijn Contender-serie wint, is Williams 0-2 gegaan in de promotie. Een verlies kwam door middel van een unaniem besluit en de andere was via de eerste ronde indiening.

Vijf van Garry's zeven overwinningen zijn behaald. Sommigen beschouwen dit misschien als een zorgvuldig uitgekozen gevecht voor de hete prospect Garry, maar Williams heeft hier veel om voor te vechten. Drie keer op rij verliezen om je UFC-carrière te beginnen is meestal een promotioneel doodvonnis.

Bekijk hieronder de face-offs tussen deze twee jonge weltergewichten.

Edmen Shahbazyan vs Nassourdine Imavov

Kansen: Edmen Shahbazyan (+105) vs Nassourdine Imavov (-125)

Een ander gevecht gevuld met jong bloed, als Edmen Shahbazyan (23) opgesloten wordt met Nassourdine Imavov (25) in een middengewicht botsing. Het is nog niet zo lang geleden dat Shahbazyan de middengewichtranglijst opschoof en mogelijk dichter bij een titelkans kwam met nog een paar overwinningen, totdat dat momentum in augustus 2020 werd belemmerd door Derek Brunson. Shahbazyan zou dan opnieuw verliezen van Jack Hermansson via unaniem beslissing.

Terwijl Shahbazyan probeert te demonstreren wat hij sinds deze twee tegenslagen heeft geleerd, zal hij in Nassourdine Imavov met een ander groeiend vooruitzicht te maken krijgen. Imavov heeft twee van zijn laatste drie gevechten gewonnen, meest recentelijk versloeg hij de voormalig middengewicht mededinger Ian Heinisch in juli.

Je kunt de laatste confrontatie tussen deze twee concurrenten hieronder bekijken.

Phil Hawes vs. Chris Curtis

Kansen: Phil Hawes (-310) vs Chris Curtis (+240)

Na zijn eerste wedstrijd in de Contender Series in 2017 te hebben verloren, was het niets anders dan dubs voor Phil Hawes. Hawes zou na dat verlies drie opeenvolgende gevechten winnen, waardoor hij een tweede kans op de show verdiende. Deze keer profiteerde Hawes van de kans met een knock-out in de eerste ronde die hem naar de grote show katapulteerde. Het winnen is sindsdien voortgezet, met Hawes die nu op 3-0 zit in de UFC, wat genoeg is om hem het respect van de oddsmakers te geven om als een -310 favoriet te worden geplaatst.

Chris The Action Man Curtis zal aanzienlijk meer ervaring met zich meebrengen in zijn gevecht. Hij heeft in totaal 34 professionele gevechten tegen Hawes's 13. Zal ervaring het verschil zijn of jeugd? Dit wordt het UFC-debuut van Curtis en hij zal de promotie ingaan met een winning streak van vijf gevechten.

Je kunt de laatste confrontatie tussen deze twee weltergewichten hieronder bekijken.

Al Iaquinta vs Bobby Green

Kansen: Al Iaquinta (+150) vs Bobby Green (-185)

Beide namen zouden MMA-fans heel bekend moeten zijn, omdat ze samen 29 gevechten en 17 jaar in de promotie hebben. Beide mannen hebben twee opeenvolgende gevechten verloren in deze wedstrijd, en sommigen zullen misschien verrast zijn om te horen dat Iaquinta, die ooit uitdaagde voor de lichtgewicht titel (zij het als een korte termijn vervanging) het gevecht zal betreden als de underdog.

Dit kan zijn omdat Iaquinta weer een lange ontslagperiode achter de rug heeft, omdat hij niet meer heeft deelgenomen sinds zijn verlies in 2019 tegen Dan Hooker. Ondertussen is Green actief gebleven, met vier gevechten vorig jaar en slechts twee maanden geleden op UFC 265 in een Fight of the Night-wedstrijd tegen Rafael Fiziev.

Hier is de laatste confrontatie tussen deze twee veteranen.

Alex Pereira vs. Andreas Michailidis

Kansen: Alex Pereira (-250) vs Andreas Michailidis (+200)

Hoewel hij in de MMA-gemeenschap bekend staat om zijn twee kickboksoverwinningen op Israel Adesanya, heeft de debuterende Alex Pereira duidelijk gemaakt dat hij is erop gericht kampioen te worden , niet op Adesanya. Toegegeven, Adesanya is momenteel de middengewichtkampioen, maar ongeacht wie de titel heeft, Pereira heeft een one-fight-at-a-time mentaliteit op zijn weg naar de top van de divisie.

Iemand die weet hoe het is om UFC-goud te veroveren, de 42-jarige Glover Teixeira,heeft de lof gezongen van zijn trainingspartner, waarin staat dat hij nog nooit zo hard heeft getraind als Pereira. Pereira's opvallende scherpzinnigheid en algehele MMA-potentieel kunnen voor het eerst door UFC-fans worden gemeten tijdens UFC 268 wanneer hij Andreas Michailidis opneemt, die 1-1 is in de UFC. Zijn carrièrerecord bij middengewicht is een foutloze 3-0. Hier is de laatste confrontatie tussen deze twee concurrenten.

Justin Gaethje vs. Michael Chandler

Kansen:Justin Gaethje(-210) tegen Michael Chandler (+170)

Een van de meest verwachte gevechten van het jaar begint de hoofdkaart wanneer Justin Gaethje tegenover Michael Chandler staat. Chandler heeft toegegeven dat Gaethje de engste tegenstander is waar hij ooit tegen heeft gevochten, maarzijn verklaarde best-case scenarioin dit gevecht zou zijn om een ​​​​kill-shot op de tempel of kin te landen voor de overwinning op de hoogtepunt-reel. Sommige, waaronder Chandler,hebben deze wedstrijd bestempeld als het belangrijkste evenement van het volk, en in sommige opzichten is het gevecht al begonnen metde denkspelletjes die tussen deze twee krijgers zijn gespeeldin de strijd leiden.

Justin Gaethje denkt dat hij iets meer contributie heeft betaald om in deze functie te komen dan Chandler,die volgens hem een ​​titel heeft verdienddat was respectloos voor de sport. En nu verwacht hij dat een overwinning op Chandler hem de tweede UFC-titel in zijn carrière zal opleveren. Hoewel Gaethje zijn ogen op de lichtgewicht prijs heeft gericht, wil hij toch altijd de fans vermakenen kan maar op één manier denkendat deze strijd morgenavond niet aan zijn verwachtingen zal voldoen.

Hier is de laatste confrontatie tussen deze twee.

Shane Burgos vs Billy Quarantillo

Kansen: Shane Burgos (-200) vs Billy Quarantillo (+160)

De laatste twee gevechten van Shane Burgos hebben beide Fight of the Night gewonnen. Helaas voor hem eindigden beide gevechten echter in een verlies. Zijn laatste verlies was een van de meest memorabele KO-nederlagen in de geschiedenis van de UFC, toen hij een vertraagde reactie kreeg op een rechtercross die landde van tegenstander Edson Barboza. Er zijn nu zes maanden verstreken sinds deze vreemde gebeurtenis, en Burgos zal in de Octagon stappen tegen een man in Billy Quarantillo die vier van zijn laatste vijf gevechten heeft gewonnen, meest recentelijk over Gabriel Benitez in juli via TKO.

Net als Burgos won Quarantillo's laatste gevecht ook de Fight of the Night-eer, wat betekent dat tussen beide jagers drie van de laatste vier gevechten Fight of the Nights waren. Dus is het mogelijk dat Gaethje vs. Chandler en Usman Covington hier morgenavond wat stille concurrentie hebben voor die prijs? Hier is de laatste confrontatie tussen de twee vedergewichten op een avond voordat we erachter komen.

Frankie Edgar vs. Marlon Vera

Kansen: Frankie Edgar (+120) vs Marlon Vera (-145)

De UFC wilde dat Edgar tegenover Sean O'Malley stond morgenavond. In plaats daarvan zal Edgar het opnemen tegen een aartsvijand van O'Malley's Marlon Chito Vera. Zo recent als deze week, Vera vertelde O'Malley nogmaals wat hij van hem vond . Maar nu moet de kleine favoriet voormalig kampioen en UFC-legende Frankie Edgar zijn onverdeelde aandacht schenken.

Edgar is nu 40 jaar oud en heeft drie van zijn laatste vier gevechten verloren, waarvan twee via KO/TKO. Ondanks de slechte optiek van die cijfers, heeft Edgar volgehouden dat pensioen nergens in zijn kortetermijnplannen staat enis niet van plan weg te lopen van de sportbinnenkort.

Bekijk hieronder de laatste confrontatie tussen deze twee bantamgewichten.

Rose Namajunas vs. Zhang Weili

Kansen:Rose Namajunas(-105) tegen Zhang Weili (-115)

De kansen van dit strogewicht titelgevecht zijn in principe gelijk, wat alleen maar kan betekenen dat oddsmakers en gokkers het gevoel hebben dat er nog steeds veel onbeantwoorde vragen zijn, ondanks de snelle en beslissende uitkomst van hun eerste gevecht in april. Vorige maand,Zhang en voormalig kampioen Henry Cejudo hebben Rose Namajunas gewaarschuwddat de rematch er veel anders uit zal zien dan het eerste gevecht.

Om dat te laten gebeuren, zal Zhang gedurende het hele gevecht mentale focus moeten behouden en het potentiële boegeroep van het publiek niet bij haar laten komen, waarvan ze toegeeft dat het een factor was in het eerste gevecht.Zhang heeft nu de nodige stappen gezetom ervoor te zorgen dat een vijandige menigte morgenavond niet hetzelfde effect op haar heeft, zodat ze kan zegevieren over een tegenstander die ze als een nep-persoon beschouwt.

Strawwight-kampioen Rose Namajunas heeft al erkend dat vriendschap met Zhang onwaarschijnlijk isnadat ze Zhang in het gezicht had geschoptterug in april. Eenmaal geregistreerd omdat ze problemen had om zich aan te passen als kampioen tijdens haar eerste regeerperiode,Namajunas heeft uitgelegd waarom het deze keer anders isen waarom ze de kroon heeft gedragen en alle verantwoordelijkheden die daarbij horen. We zullen morgenavond zien of Thug Rose nog meer tijd krijgt om te blijven genieten van het leven als de kampioen.

Hier is de laatste confrontatie tussen de UFC 268 co-main eventers, met een cameo van ene Halle Berry!

Kamaru Usman vs. Colby Covington

Kansen:Kamaru Usman(-310) vsColby Covington(+240)

Eén blik op de kansen zal velen op hun hoofd krabben als je bedenkt hoe dichtbij het eerste gevecht tussen deze twee was voordat Usman de TKO-finish in de vijfde ronde behaalde. Die wedstrijd won de 2019 MMA News Fight of the Year-prijs en twee jaar later runnen ze het eindelijk terug.

Voor Usman is hij:zijn zinnen gezet op het blijven versterken van zijn nalatenschap bij MSGmet nog een andere Michael Jordan-achtige prestatie voor de kampioen met altijd koppeling. In de weg staat iemand die de politiek op de voorgrond van zijn carrière heeft gebracht en zou zo de posterboy-atleet kunnen worden voor moderne conservatieven .

Net zoals het geval was bij hun eerste gevecht, is er veel gezegd tussen deze twee mannen. Een van de vele behandelde onderwerpen is of het eerste gevecht eerlijk werd betwist. Covington beweert dat Usman in het eerste gevecht vals speelde door fouten te faken en dat? zijn kaak was niet gebroken zoals men dacht dat het was. Usman zorgde vervolgens voor een grondig antwoord op de beschuldigingen van bedrog van Covington. Na een zeer volatiele persconferentie tussen de twee, inclusief een face-off waar de dingen fysiek werden, zal het volgende en mogelijke laatste hoofdstuk van deze rivaliteit morgen plaatsvinden.

Hier is de laatste confrontatie tussen de headliners van morgen:

Bezoek ons ​​hier op MMANews.com voor alle resultaten, hoogtepunten en updates rondom UFC 268!