Usman reageert op als hij tegen Jon Jones zou vechten bij licht zwaargewicht

Kamaru Usman, Jon Jones

Afbeeldingscredits: UFC op YouTube en Gary A. Vasquez/USA TODAY Sports

UFCkampioen weltergewichtKamaru Usmanverwierp het idee van een ontmoeting met een licht zwaargewicht met Jon Jones tijdens een recente media-interactie niet.

Usman bezet momenteel de troon met 170 pond, waar hij het goud vijf keer verdedigde sinds hij Tyron Woodley in 2019 van de troon stootte. Nadat hij Jorge Masvidal heeft gestuurd ,Colby Covington, enGilbert Burns, The Nigerian Nightmare is klaar voor zijn volgende uitdaging, en het zal komen in de vorm van een bekende vijand.In het belangrijkste evenement van de UFC 278 pay-per-view van dit weekend , Usman zal het terugdraaien met rivaal uit 2015Leon Edwards, met een zesde succesvolle verdediging in het vizier.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

Maar terwijl Usman de aanstaande dreiging van Rocky heeft, evenals de wil vanKhamzat Chimaev,Belal Muhammad en Sean BradyDoor hun claim op een titelkans te zetten, heeft de kampioen dit jaar een andere onderneming aangewakkerd.

hebben eerder toegegeven dat hij het nastreven van de status van kampioen-kampioen bij licht zwaargewicht overweegt, terwijl Jan Blachowicz de titel vasthield , heeft Usman onlangs één persoon als focus afgeschaft, wat suggereert dat als hij eenmaal klaar is met Edwards in Utah, hij zijn aandacht zal richten op het landschap van 205 pond.

En hoewel hij momenteel niet in de mix zit in zijn oude stampende grond, is er onvermijdelijk één naam naar voren gekomen naast de discussies over twee divisies van Usman.

Usman over mogelijk Jones-gevecht: als het geld goed is ...

Gedurende zijn optreden op UFC 278 mediadag op woensdag , werd Usman gevraagd naar de mogelijkheid om het op te nemen tegen GOAT-mededinger Jon Jones bij licht zwaargewicht als hij middengewicht overslaat en een historische prestatie in meerdere divisies veiligstelt. Usman en Jones hebben een lange geschiedenis met elkaar als studievrienden, waarbij Usman Jones zelfs crediteert voor het spelen van een grote rol bij zijn deelname aan de sport.

Na het opmerken van de grootte van Jones, wie is momenteel in het midden van een bulk voorafgaand aan een verhuizing naar de zwaargewicht divisie op zoek naar zijn eigen kampioensdoelen, erkende Usman het enige dat de neiging heeft om vergezochte matchups het rijk van de mogelijkheid te laten betreden - geld.

Ja, we moeten nu chillen met deze scenario's (GELACHT). Nee, Jon is Jon. Hij is zo groot als de hel, zei Usman. Hij is zo groot als de hel, daarom kan hij gemakkelijk die overstap maken naar (zwaargewicht). Als het geld goed is, zal ik mijn geluk beproeven.

Maar Jon is geweldig, Jon is een fantastische concurrent, en zeker in dat gesprek als de beste ooit, concludeerde Usman.

Jones is niet in de Octagon verschenen sinds een titelverdediging in 2019 tegen Dominick Reyes . Terwijl hij het goud verliet om nieuwe uitdagingen te vinden nadat hij zijn concurrentie bij licht zwaargewicht grotendeels had opgeruimd, is de divisie sindsdien enigszins versterkt door de komst van Jiří Procházka en de golf van Magomed Ankalaev.

Misschien zou de toevoeging van weltergewichtkoning Usman aan die mix Jones kunnen overtuigen om terug te keren naar het gewicht waarmee hij tweevoudig titelhouder werd. Eerste dingen eerst echter, Bones moet zijn eigen geschiedenis veiligstellen onder de Goliaths bij zwaargewicht.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Bony (@jonnybones)

Hoe denk je dat een licht zwaargewicht gevecht tussen Kamaru Usman en Jon Jones zou verlopen?