Wat als Tyson Fury na het veroveren van Wilder zijn zinnen op MMA heeft gezet?

pjimage T

FOTO'S: GETTY IMAGES/DE ZON

In 2016 reed Tyson Fury in zijn gloednieuwe Ferrari met 190 mijl per uur toen hij besloot zelfmoord te plegen.

Ik reed op deze strook van de snelweg waar ik nu ben en onderaan deze strook van 8 mijl is er een enorme brug die de snelweg oversteekt, vertelde hij Joe Rogan in 2018 . Ik kreeg de auto tot ongeveer 190 mph en ik was op weg naar die brug.Slechts een jaar eerder had Fury Wladimir Klitschko verslagen om op 27-jarige leeftijd de verenigde kampioen van het zwaargewicht boksen te worden. Hij had het allemaal. Flitsende huizen en auto's. Een liefdevol gezin. De bewondering van zowel fans als experts.

Tyson Fury Wladimir Klitschko

Tyson Fury en Wladimir Klitschko in hun wedstrijd in 2015 in Düsseldorf, Duitsland. FOTO: SKY SPORTS

Maar nadat hij dat doel had bereikt dat al zo lang elke wakende gedachte in beslag nam - Klitschko onttronen - en niets dan leegte voelde, daalde hij af in een diepe, suïcidale depressie.

Het kon me niet schelen wat niemand dacht, ik gaf er niet om mijn familie, vrienden, wie dan ook pijn te doen, vervolgde Fury. Ik gaf nergens om, ik wilde gewoon zo graag dood, dat ik het leven opgaf.

En net toen ik op weg was naar die brug met 190 mph in deze Ferrari - het zou zijn verpletterd als een colablikje als ik erop had geraakt - hoorde ik een stem die zei: 'Nee, doe dit niet Tyson ...'

De grootste comeback in de sportgeschiedenis?

In de diepten van zijn veel gepubliceerde geestelijke gezondheidsproblemen, was Fury gestegen tot meer dan 400 pond. Velen geloofden dat hij nooit een comeback in het boksen zou maken, en op dat moment was Fury niet van plan dat te doen. Hij wilde gewoon zijn leven weer op de rails krijgen.

Maar in 2017, nadat hij door velen was afgeschreven, met name de grote dosser zelf Deontay Wilder, plaatste Fury een video op Instagram die sindsdien profetisch is gebleken.

Raad wie terug is? De enige echte, verklaarde Fury in de video. Schreeuw naar de grote 'Bronze Bomber' Deontay Wilder. Groot respect, omdat je me de motivatie hebt gegeven, me zegt dat ik het niet kan en dat ik klaar ben. Ik kom terug voor je schat. Ik kom terug voor jou!

Iets meer dan een week geleden maakte de Gypsy King zijn belofte waar door Wilder voor de tweede (misschien wel derde) keer in hun trilogiegevecht te verslaan, wat de sluitsteen was van een van de grootste comebacks in de sportgeschiedenis.

Staat een overgang naar MMA op de kaart?

Nu op de top van het boksen, is het enige dat schijnbaar overblijft voor Fury om de eerste onbetwiste zwaargewicht kampioen in meer dan 20 jaar te worden door Oleksandr Usyk te verslaan.

Natuurlijk zijn er ook mogelijke matchups met mensen als Andy Ruiz, Dillian Whyte en natuurlijkAnthony Joshua-die ondanks zijn recente verlies tegen Usyk, nog steeds een langverwachte confrontatie zou presenteren (als hij de Oekraïner verslaat in hun rematch). Maar zullen we in dit tijdperk waarin boks-MMA crossover-gevechten steeds modieuzer worden, ooit een Fury-riem op de vier-ounce handschoenen zien?

Het is op de een of andere manier bijna komisch om Tyson Fury voor te stellen met zijn rug op het canvas en een driehoek op te werpen. Of draaiend op zijn hiel om een ​​vraagtekenschop uit te zenden. Maar als de Gypsy King iets is, is hij een man wiens uiterlijk zijn atletische capaciteiten logenstraft.

Tyson Fury en John Fury

Tyson Fury en zijn vader, Gypsy John. (Foto: Sportsfile – Getty)

Met een lichaam getekend op de lijnen van een plas gemorste melk, ziet Fury eruit alsof hij een langzame, platvoetige, ploeterende reus zou moeten zijn. In plaats daarvan beweegt hij met de behendigheid van een man die 100 pond lichter is. Zijn schijnbewegingen, hoofdbewegingen en fenomenale cardio - naast een ring-IQ die bij boksen hoort sinds de leeftijd van 10 - hebben hem tot de beste zwaargewicht bokser van zijn generatie gemaakt.

En het is dit atletisch vermogen dat zijn vader, Gypsy John Fury - wiens griezelige gelijkenis met zijn zoon hem gemakkelijk zou kunnen zien als 's werelds beste Tyson Fury-impressionist - gelooft dat Tyson met succes zou kunnen toepassen in MMA.

Met de juiste training zou hij het heel goed doen, Johnvertelde Dan Hardy in augustus. Ik heb hem zien uitblinken in verschillende sporten zoals worstelen, dus ik heb een idee wat Tyson daarvan was. Ik weet dat hij meer kan gebruiken dan zijn handen.

Hij is snel, lichtvoetig en ik geloof echt dat als een top MMA-trainer hem aannam, hij grote dingen met hem zou kunnen doen - vraag het aan Darren Till. Hoe ruiger het wordt met Tyson, hoe leuker hij het vindt. Wanneer hij eindelijk stopt met boksen, zal hij daar waarschijnlijk naar toe gaan [verwijzend naar MMA] en teruggaan naar boksen, maar hij zal daarop ingaan, zoals je zult zien.

Tyson Fury Nixes MMA-switch, maar staat open voor crossover-gevechten

Tyson en zijn vader hebben echter duidelijk verschillende ideeën over zijn pensioenplannen voor boksen. In juni betaalde Fury elke speculatie dat hij een overstap naar MMA zou maken.

Nee, ik heb geen echte interesse in op en neer worstelen op de vloer en al dat soort dingen, Furyvertelde talkSPORT. Ik ben een staande vechter, ik worstel niet op en neer en pak elkaars armen en ga op elkaar zitten en zo.

Met het bloed van duizend trotse Irish Traveller blote boksers die door zijn aderen stromen, lijkt Tyson een man voor wie de regels van de Markies van Queensbury heilig zijn. De zweterige, knoestige kunst van het worstelen, gelooft hij, brengt weinig van de adel met zich mee die zo ingebakken zit in de Sweet Science. En terwijl hij opgesloten zit in een ring of kooi, zullen deze twee disciplines elkaar nooit ontmoeten.

De Gypsy King sloot de deur echter niet volledig af voor een gevecht met alleen een MMA-vechter.

Ik heb geen interesse in al die dingen; Ik hou ervan om op te staan ​​en te vechten, dus zou ik ooit als MMA-vechter meedoen? Echt niet! Zou ik met kleine handschoenen aan in een kooi strijden? Ja. Maar niet grijpen en vastgrijpen. De nobele kunst van het opstaan ​​en wat mensen al eeuwen doen; Ik zie geen nobele wetenschap in het op en neer worstelen over de vloer.

Wie kan Tyson Fury onder ogen zien?

Als Fury officieel zijn openheid voor een crossover-gevecht zou verklaren, zou je je dat veel kunnen voorstellenUFCvechters uit het verleden en heden zouden hun hoed in de Octagon gooien.

Sommigen, zoals Vitor Belfort, hebben dat al. Hoog op zijn snelle overwinning op de 58-jarige Evander Holyfield vorige maand, Belfort verklaarde dat Fury, naast Canelo Alvarez en Jake Paul - eigenlijk elke bokser, hoe groot of klein ook - kan het krijgen. Dus als er een bokscommissie op de planeet is die een liberale benadering hanteert bij het boeken van crimineel niet-overeenkomende gevechten, heeft Fury altijd een match met The Phenom om naar uit te kijken.

De meest waarschijnlijke, en misschien enige realistische tegenstander van Tyson is echter:Francis Ngannou, die in het verleden weerhaken met Fury heeft geruild en vaak heeft gesuggereerd om de overstap naar het boksen te maken. Als Ngannou Ciryl Gane verslaat bijUFC 270in januari, en met De buitenschoolse activiteiten van Jon Jones hebben waarschijnlijk een einde gemaakt aan de hoop op een supergevecht , kan hij zich binnenkort bij Fury voegen in die zeldzame club van zwaargewicht zijn met niemand spannend meer om te verslaan.

Het is onwaarschijnlijk dat de UFC ooit groen licht zou geven voor een eenmalige, opvallende wedstrijd onder zijn vlag. maar gegevenNgannou's recente klachten met zijn werkgever, hij zou zeker graag een grote betaaldag binnenhalen door in de ring te stappen, in plaats van Octagon, om Fury te boksen.

Deze maand, gerenommeerde bokstrainerTeddy Atlasgooide een natte lap op de hoop dat de matchup iets zou opleveren dat lijkt op de opwinding van Fury vs. Wilder.

Laten we eerlijk zijn tegen onszelf, als het niet gebaseerd zal zijn op MMA-regels, als het op boksregels zal zijn, de man die bokst sinds hij 12 jaar oud was, de man die 200 amateurgevechten heeft gehad, de man die getraind is in een sportschool om al die jaren een topbokser te zijn, hij zal een enorme voorsprong hebben, misschien een onoverkomelijke voorsprong om eerlijk te zijn, Atlas vertelde Submission Radio .

Het zou een grote geldstrijd worden. Zou het competitief zijn? Hoogstwaarschijnlijk niet... Fury is een behoorlijk compleet pakket, naast het voordeel van jaren en jaren bokstraining.

Toch zou het een uitdaging zijn om de naald te verplaatsen en de verbeelding van velen te prikkelen als je Fury ziet vechten tegen Ngannou - misschien een nog grotere power puncher dan Wilder - om te beslissen wie echt de slechtste man op de planeet is.