White noemt favoriete moment uit Aldo's carrière

Dana White, Jose Aldo

Afbeelding tegoed: Josh Hedges/Zuffa LLC

UFCPresidentDana Whiteheeft zijn favoriete moment onthuld uit de onlangs afgesloten carrière van de legendarische voormalige vedergewichtkoning José Aldo.

hebbenniet geslaagd voor het veroveren van goud in een tweede gewichtsklasse tegen Petr Yan in 2020, begon Aldo aan wat een onwaarschijnlijke heropleving naar de top leek te zijn. Na Marlon Vera, Pedro Munhoz en Rob Font te hebben doorstaan, leek de Braziliaan één overwinning verwijderd van een andere bantamgewichttitel.Maar tegen Merab Dvalishvili bij UFC 278 vorige maand, werd Aldo gecontroleerd op weg naar een nederlaag op de scorekaarten. Na de tijd genomen te hebben om zijn toekomst te beoordelen na de onmiddellijke discussie die velen na het gevecht voerden, Junior besloot om tijd te besteden aan zijn illustere carrière met nog één gevecht op zijn contract.

Sinds de aankondiging, vechters, fans en experts hebben hulde gebracht aan Aldo en zijn immense prestaties in de kooi . De laatste die dit deed, was de UFC-president, die werd gevraagd naar het vertrek van Aldo op de persconferentie na het gevecht na de aflevering van deze week van Dana White's Contender-serie .

Hoewel hij vaak afziet van het bestempelen van een enkel moment in de carrière van een aftredende jager als zijn favoriet, had White iets in gedachten voor de voormalige vedergewichtkampioen.

Die zijn altijd moeilijk voor mij, maar ja, ik doe het echt met hem, zei White. Ik denk dat die keer, ik denk dat het gevecht in Rio was, toen hij uit de Octagon sprong en in de menigte sprong, en de menigte droeg hem rond. De plaats werd gek. Een van mijn favoriete José Aldo-momenten... beveiliging houdt er niet van, maar ik wel.

Het moment kwam terug in 2012 toenAldo zette zijn goud van 145 pond op het spel tijdens UFC 142 voor zijn thuisfans in Rio de Janeiro. Tegen Chad Mendes behaalde de Braziliaanse ster een knock-out in de eerste ronde nadat hij een knie had geland met nog maar één seconde van de ronde te gaan.

Met het creëren van wat nu een van de meest iconische beelden en stukken beeldmateriaal is uit zijn 39-gevechtscarrière, sprong Aldo in de bewonderende menigte en vierde hij het met zijn landgenoten.

White prijst gepensioneerde Aldo voor 'helpen bij het opbouwen van de sport'

Na te zijn gepromoveerd tot UFC-kampioen vedergewicht na de fusie van het WEC met de promotie, smeedde Aldo een van de grootste regeerperiodes en overwinningen in de Octagon.

Junior had al 11 opeenvolgende overwinningen behaald en breidde zijn streak uit naar 18 met zeven opeenvolgende UFC-titelverdedigingen, waaronder tegenChan Sung Youngen Frankie Edgar. Daarom wordt Aldo algemeen beschouwd als de grootste 145lber aller tijden.

White beschreef de bewondering die hij en de promotie voor Aldo hebben en noemde de Braziliaan een belangrijke rol bij het helpen opbouwen van de MMA-sport en de aanwezigheid van de UFC in Zuid-Amerika.

We houden van hem, man. Dit zal altijd zijn huis zijn, zei White. Ik zei tegen hem: 'Als je hier ooit iets nodig hebt, als je ooit naar een evenement wilt, dit is altijd jouw huis.' Dit is een man die, weet je, van het WEC tot de UFC, heeft bijgedragen aan de opbouw van de sport, dit merk , en Brazilië voor ons. We houden van hem en dat zullen we altijd blijven doen. Hij heeft daar een geweldig leven opgebouwd en geweldige dingen gedaan. Hij heeft veel geld verdiend en ik zou niet gelukkiger kunnen zijn voor hem en zijn gezin.

Wat is je favoriete moment uit de legendarische carrière van José Aldo?