World Taekwondo ontdoet Vladimir Poetin van zijn ere-taekwondo-riem

Choue Chung won en Vladimir Poetin

World Taekwondo Federation President Choue Chung-won en Vladimir Putin, Photo Credit: Alexei Nikolsky/AP

Vanwege de aanval op Oekraïne heeft World Taekwondo Vladimir Poetin's ere 9e Dan Taekwondo Black Belt, die hij in 2013 verdiende, weggenomen.

Velen geloven dat de huidige oorlog in Europa onnodig en een egoïstische daad van wreedheid is.Toen World Taekwondo de 9e Dan Taekwondo-riem aan Poetin schonk, was de verwachting dat hij de hoffelijkheid, integriteit, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en ontembare geest zou behouden die wordt geleerd door de Koreaanse krijgskunst. De hoge prestatie gaat sommige Taekwondo-meesters te boven.

Volgens de president van World Taekwondo, Choue Chung-won, bewijzen zijn recente acties de afwezigheid van de vijf principes van Taekwondo. En daarom heeft de organisatie besloten de eregordel weg te nemen.

Vladimir Poetin

Vladimir Poetin, fotocredits: Getty Images

Op 28 februari, World Taekwondo heeft een verklaring uitgegeven :

Vrede is kostbaarder dan triomf en de World Taekwondo-waarden van respect en tolerantie. In dit verband heeft World Taekwondo besloten om de ere 9e dan zwarte band die in november 2013 aan de heer Vladimir Poetin was toegekend, in te trekken.

Naast het strippen van de riem van Poetin, is de invloed van Rusland en Wit-Rusland verwijderd van de Olympische Spelen.

In solidariteit met het Internationaal Olympisch Comité zullen er geen Russische of Wit-Russische nationale vlaggen of volksliederen worden getoond of gespeeld bij Wereld Taekwondo-evenementen. World Taekwondo en de Europese Taekwondo Unie zullen geen Taekwondo evenementen organiseren of erkennen in Rusland en Wit-Rusland.

Het besluit draagt ​​bij aan een lange, groeiende lijst van sancties tegen Rusland.

Zo heeft de International Judo Association Poetin geschorst als erevoorzitter en ambassadeur. Bovendien hebben sportorganisaties zoals voetbal, basketbal, ijshockey en vele anderen Russische atleten verboden om deel te nemen.

Helaas, terwijl Oekraïense burgers lijden, worden inwoners van Rusland ook verantwoordelijk gehouden voor de acties van Vladimir Poetin.

Wat vindt u van de sancties tegen Vladimir Poetin en Rusland?